Επιμένει ο Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: «Θα την κάνουμε τζαμί μετά τις εκλογές»

Επιμένει ο Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: «Θα την κάνουμε τζαμί μετά τις εκλογές»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε στην αλλαγή της Αγιάς Σοφιάς, από μουσείο σε τζαμί, μετά τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν στις 31 Μαρτίου.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε τη δέσμευση που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες. «Ρωτούν “θα πληρώνουμε ακόμη εισιτήριο για την Αγιά Σοφιά;”. Οχι, θα κάνουμε δωρεάν την είσοδο και όχι μόνο αυτό. Μετά τις εκλογές θα της δώσουμε το πραγματικό της όνομα. Τι σημαίνει αυτό; Θα δώσουμε στην Αγιά Σοφιά τον τίτλο τζαμιού, από μουσείο», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη στους υποστηρικτές του ότι η πόλη δεν θα γίνει ποτέ ξανά Κωνσταντινούπολη. «Το όνομά της Είναι Ισταμπούλ. Με την άδεια του Αλλάχ δεν θα γίνει ποτέ Κωνσταντινούπολη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.