Μια νέα συνεργασία ανακοίνωσε η αμερικανική Lockheed Martin για την αναβάθμιση του 2ου Κέντρου Αεροπορικού…

Μια νέα συνεργασία ανακοίνωσε η αμερικανική Lockheed Martin για την αναβάθμιση του 2ου Κέντρου Αεροπορικού Ανεφοδιασμού και Συντήρησης της τουρκικής Αεροπορίας, ώστε να προστεθεί στο παγκόσμιο δίκτυο πιστοποιημένων κέντρων παροχής τεχνικής υποστήριξης σε μεταφορικά αεροσκάφη C-130 Hercules.

H συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι πλέον μια από τα 14 πιστοποιημένα κέντρα στο όλο τον κόσμο που λαμβάνει την συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Το C-130 Hercules βρίσκεται σε επιχειρησιακή χρήση για πάνω από 50 χρόνια, ενώ αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε υπηρεσία περί τα 1.700 αεροσκάφη C-130B-H καθώς και 100 έκδοχα της πολιτικής έκδοσης L-100.

Τα 14 πιστοποιημένα κέντρα τεχνικής υποστήριξης του τύπου σε όλο τον κόσμο, δραστηριοποιούνται στην εξυπηρέτηση του στόλου των παραπάνω αεροσκαφών.

Από την άλλη πλευρά, ο τομέας Global Sustainment της Lockheed Martin εξασφαλίζει τα πιστοποιημένα αυτά κέντρα με συνεχή παροχή ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών, ενώ διεξάγει και περιοδικές επιθεωρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στα αεροσκάφη.

Η αρχική συμφωνία είναι διάρκειας δέκα ετών για τις τουρκικές αυτές εγκαταστάσεις στο Καϊσερί, αντιπροσωπεύει την επιτυχή συνεργασία μεταξύ της τουρκικής Αεροπορίας, της Υποδιεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας και της Lockheed Martin στο πλαίσιο παροχής αντισταθμιστικών ωφελημάτων του προγράμματος F-16 Peace Onyx III.

Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία θα μπορεί να παράσχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης όχι μόνο στα δικά της C-130, αλλά και σε αυτά άλλων χωρών, όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα πιστοποιημένα κέντρα.

Ενδεικτικά, πριν λίγους μήνες, το αντίστοιχο κέντρο στην Πορτογαλία κέρδισε ένα συμβόλαιο τεχνικής υποστήριξης για τα C-130 της γαλλικής Αεροπορίας, όπως είχαμε αναφέρει σχετικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr