Αυτός είναι ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και «εχθρός» του Ερντογάν (φώτο)

Αυτός είναι ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και «εχθρός» του Ερντογάν (φώτο)

O άγνωστος μέχρι πρότινος στο ευρύ κοινό της Τουρκίας Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρεί ότι έχει ήδη στο τσεπάκι τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Έσπευσε μάλιστα να αλλάξει το προφίλ του στο λογαριασμό του στο Twitter δηλώνοντας «δήμαρχος» μετά και την ανακοίνωση του προέδρου του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου Σαντί Γκιουβέν, ότι προηγείται με περίπου 28.000 ψήφους διαφορά του αντιπάλου του Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψηφίου του AKP, πρώην πρωθυπουργού και φίλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη η καταμέτρηση και τα 200.000 άκυρα ψηφοδέλτια στην Κωνσταντινούπολη να στρώνουν το έδαφος για αμφισβητήσεις στο εκλογοδικείο, αλλά σε μια έμμεση παραδοχή της νίκης του Ιμάμογλου η φιλοκυβερνητική Sabah ανέβασε ένα προφίλ του στην ιστοσελίδα της.

Ο γεννημένος το 1970 σ’ ένα χωριό της περιφέρειας της Τραπεζούντας Ιμάμογλου μετά τη φοίτησή του στο λύκειο της πόλης, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ πήρε μαστερ στις Human Resources and Management από το ίδιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Παντρεμένος με τη φωτογενή ξανθιά Ντιλέκ, πατέρας τριών παιδιών παίζει τα social media στα δάκτυλα.

O Εκρέμ Ιμάμογλου με τη σύζυγό του Ντιλέκ

Ο διοπτροφόρος πολιτικός άρχισε την καριέρα του σε μια οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής και ανάθεσης έργων το 1992, έγινε πρόεδρος της εταιρείας αυτής, ενώ στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και αργότερα έγινε μέλος του ΔΣ της Trabzonspor.

Το 2009 έγινε επικεφαλής του CHP στο Beylikdüzü της Κωνσταντινούπολης, όπου ζει από το 1991 και δήμαρχος του οποίου εξελέγη με 50,44% στις 30 Μαρτίου του 2014, στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έλαβε το χρίσμα του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος για να διεκδικήσει τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Δεκέμβριο και εστίασε την προεκλογική του καμπάνια σε διάφορα θέματα, όπως η αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων, οι φθηνότερες μεταφορές, οι επενδύσεις και διάφορα φιλικά προς το περιβάλλον project.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι μέλος πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων και σε αντίθεση με τον αντίπαλό του του AKP, είναι σχετικά νέος στην πολιτική αρένα της χώρας, αλλά μετά τη διαφαινόμενη επικράτησή του στην Κωνσταντινούπολη είναι πλέον το πρόσωπο της ημέρας στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.