ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης χορεύει ποντιακά – Οι σχέσεις με την Κύπρο

Βίντεο: Ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης χορεύει ποντιακά – Οι σχέσεις με την Κύπρο

Έντονους δεσμούς με την Κύπρο αλλά και τον Πόντο έχει ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος θα αναλάβει σύντομα τα καθήκοντά του, εκτός εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανατρέψει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στα δικαστήρια.

Ο γεννηθείς το 1970 στην Τραπεζούντα πολιτικός, μάλιστα, είχε δημοσιεύσει το 2016 στον λογαριασμό του στο Facebook και έναν βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να χορεύει ποντιακά σε γλέντι που είχε γίνει στα Γιαννιτσά.

Επίσης, διατηρεί σχέσεις με Πόντιους στην Ελλάδα.

Η καταγωγή του Ιμάμογλου και οι γνώσεις του στους ποντιακούς χορούς, «μαρτυρούν» τη σχέση του με τον Πόντο, ενώ η πολιτική και επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει ως βάση την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εκεί κατάφερε να εκλεγεί και για πρώτη φορά δήμαρχος, το 2014, στο διαμέρισμα του Μπεϊλικντουζού.

Ωστόσο η ιστορία του Ιμάμογλου δείχνει ότι έχει σχέσεις και με την Κύπρο, καθώς από το 1988 – 90 σπούδασε στα κατεχόμενα. Όπως σημειώνει η κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, φοίτησε στην Κερύνεια και έπαιξε και ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας στην ομάδα TOL (Turk Ocagi Limassol).

Μετά από τις σπουδές του στα κατεχόμενα φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης λαμβάνοντας πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Οι σχέσεις που είχε με τα κατεχόμενα τον οδήγησαν να κάνει και το μνημείο στην Κωνσταντινούπολη για την Κύπρο, με τον Κιουτσούκ και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο όπου βανδάλισαν οι Γκρίζοι Λύκοι.

Ποιος είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Ε. Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στην Τραπεζούντα όπου και τελείωσε το λύκειο. Στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τομέας στον οποίο πήρε και μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Έγινε μέλος του CHP το 2008 και εξελέγη δήμαρχος στο Beylikdüzü, που υπάγεται στη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης το 2014. Το 2019 επελέγη να διεκδικήσει για πρώτη φορά το θώκο του επικεφαλής της μητρόπολης και τα κατάφερε, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκαλώντας πανικό στο Ρ. Ερντογάν και τις τάξεις του ΑΚΡ, που ισχυρίζονται ότι υπήρξε σειρά παρατυπιών στη διαδικασία προαναγγέλλοντας ακόμα και προσφυγή εναντίον του αποτελέσματος, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, η οποία έχει σταματήσει στο 99%, με τον Ιμάμογλου να προηγείται με 48,78% έναντι 48,51% του Γιλντιρίμ.

Στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα της Τραπεζούντας, ενώ στη συνέχεια αναμείχθηκε με τη διοίκηση αρκετών αθλητικών ομίλων τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του όσο και του δήμου Beylikdüμ, ως σύμβουλος. Αντίστοιχα δραστηριοποιείται και μέσω πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στοιχεία τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να εισχωρεί στην κοινωνία και να δραστηριοποιείται ενεργά.

Είναι ένας νέος, άνθρωπος με μεγάλη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει να χειρίζεται με εξαιρετικό τρόπο την επικοινωνία.

Παραδοσιακός κεμαλιστής, η σύζυγος του Ντιλέκ δεν φοράει μαντίλα, ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας και ποζάρει στο πλευρό του, με τον ίδιο να δηλώνει τον απεριόριστο θαυμασμό του στο πρόσωπο της.

Στην προεκλογική του καμπάνια εστίασε στο αδύναμο σημείο του Ρ. ΕΡντογάν, την οικονομία, μιλώντας για την αύξηση κοινωνικών επιδομάτων, την ανάγκη για φθηνότερες μεταφορές, τις επενδύσεις και φιλοπεριβαλλοντικά σχέδια για τη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης, τα οποία έχουν εξαιρετικά μεγάλη απήχηση, στην μεγαλούπολη των 17 εκατομμυρίων κατοίκων.

Την ίδια στιγμή κατάφερε να συσπειρώσει τη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Ρ. Ερντογάν και στην πολιτική του και να τα μετατρέψει σε δικό του πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα το πρόσωπο της ημέρας, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά σε όλο τον κόσμο…


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.