ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Χ.Ακάρ: «Σήμερα παραλάβαμε το τέταρτο F-35A και το πρόγραμμα κυλά ομαλά – Μας ενδιαφέρει και το Patriot»!

Χ.Ακάρ: «Σήμερα παραλάβαμε το τέταρτο F-35A και το πρόγραμμα κυλά ομαλά – Μας ενδιαφέρει και το  Patriot»!

Το τέταρτο μαχητικό F-35A παρέδωσαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία σήμερα στην ΑΒ Luke σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε.

Όπως είχαμε γράψει από εχθές, οι ΗΠΑ θα προχωρούσαν στην παράδοση του τέταρτου μαχητικού F-35A σήμερα, ενώ είχε ήδη προηγηθεί η παράδοση του τρίτου μαχητικού στις 3 Απρίλιου.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας από το Κόσσοβο όπου βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη.

«Προκειμένου να προστατέψουμε το δίκαιο και το νόμο διατηρούμε σε ισχύ όλα τα συμβόλαια που έχουμε υπογράψει «, είπε ο Ακάρ εννοώντας τόσο τα F-35 όσο και τα S-400 για να προσθέσει ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, λέγοντας πως η Τουρκία ήδη έχει δώσει στο πρόγραμμα του F-35A ένα… κάρο λεφτά εννοώντας ότι κανείς δεν μπορεί να την διώξει τώρα. :

«Είμαστε ένας από τους οκτώ βασικούς εταίρους του προγράμματος. Έχουμε δώσει πολλά χρήματα και έχουμε εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις μας. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας έχουμε φτάσει τα τρία F-35A και το τέταρτο αναμένεται σήμερα. Έχουμε πιλότους εκεί. Έχουμε τέσσερις πιλότους σε πτήσεις συνεχώς και άλλοι δύο ασχολούνται με τις προετοιμασίες για την άφιξη των αεροσκαφών στην Τουρκία.

Το ίδιο και οι μηχανικοί μας εκπαιδεύονται εκεί», είπε ο Ακάρ δίνοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την πορεία του τουρκικού προγράμματος σε σχέση με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα αναφορικά με τις αναβολές παράδοσης εξοπλισμού στην Τουρκία από τις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας άρχισε μετά τις γνωστές δηλώσεις «τουρκικής ευελιξίας» λέγοντας πως η χώρα του ενδιαφέρεται ακόμη για το σύστημα Patriot που οι ΗΠΑ έχουν διστάσει να της πουλήσουν, όπως είπε.

«Η προστασία της πατρίδας μας (σ.σ. δεν είπε γαλάζια πάντως αλλά το εννόησε) είναι το πρωταρχικό μας καθήκον. Έτσι συνεχίζουμε να δουλεύουμε επάνω σε αυτό. Λέμε συνεχώς ότι οι πύραυλοι Patriot μπορούν να παραγγελθούν μαζί με τους S-400 και για αυτό συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, επιδεικνύοντας ότι είμαστε πρόθυμοι να παραγγείλουμε το συγκεκριμένο σύστημα», είπε ο Ακάρ σε μια ακόμη επίδειξη τουρκικού παζαριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.