ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τουρκικό «δούλεμα» σε ΗΠΑ – Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Οι S-400 θα προστατεύουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ»

Τουρκικό «δούλεμα» σε ΗΠΑ – Εκπρόσωπος Ερντογάν:  «Οι S-400 θα προστατεύουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ»

Οι ΗΠΑ προσπαθούν φανερά να αποτρέψουν τον σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ να αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400, υποστηρίζοντας ότι θα είναι ασυμβίβαστα με τα συστήματα άμυνας της συμμαχίας.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι αγοράζοντας ρωσικά συστήματα S-400, η Τουρκία διασφαλίζει όχι μόνο τη δική της ασφάλεια, αλλά και του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σημείωσε ότι, αν και είχαν αρχικά εντολή να προστατεύσουν τη χώρα από χτυπήματα προερχόμενα από το έδαφος της Συρίας, τα S-400 θα χρησιμεύσουν για την προστασία των μελών της ΕΕ και των κρατών – μελών του… ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Άγκυρα αναγκάστηκε να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της, αφού «κάποιοι συμμάχου του ΝΑΤΟ» απέσυραν τα συστήματα γερμανικά Patriot από το τουρκικό έδαφος.

Ο Ομέρ Τσελίκ, υπενθύμισε ότι εξαιτίας αυτής της κίνησης η Τουρκία δεν είχε τρόπο να αντιμετωπίσει εκτοξεύσεις πυραύλων που προέρχονταν από συριακό έδαφος και ότι κανένας εταίρος δεν είχε κάνει κάποια προσφορά στην Άγκυρα για να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.