Εμπάργκο και στα ανταλλακτικά των τουρκικών F-16 ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Εμπάργκο και στα ανταλλακτικά των τουρκικών F-16 ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το ρήγμα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης των S-400.

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Άγκυρα να αποχωρήσει από τη συμφωνία με την Ρωσία, αλλά η τελευταία αρνείται κατηγορηματικά.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι ΗΠΑ να έχουν ξεκινήσει άτυπο εμπάργκο πώλησης ανταλλακτικών στην Τουρκία για τα F-16, ως προειδοποίηση για την Άγκυρα. Να σημειώσουμε πάντως ότι η Τουρκία παράγει το 90% των ανταλλακτικών των F-16.

H τουρκική Αεροπορία έχει αρχίσει να αναζητά ανταλλακτικά για τα μαχητικά της F-16 από «τρίτες» χώρες, πέρα από αυτά που κατασκευάζει εγχώρια, καθώς η διαδικασία φαίνεται πως θα συναντήσει ή συναντά «δυσκολίες».

Η δυσχέρεια στην εξεύρεση ανταλλακτικών αφορά κυρίως τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά του ραντάρ, των ηλεκτρονικών και των όπλων καθώς από τα τέλη του 2019 θα σταματήσει η ροή των συγκεκριμένων ανταλλακτικών.

Πιθανότατα πρόκειται για μέτρο που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση πάντα που οι Τούρκοι επιμείνουν με την παραγγελία των S-400.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.