Ντόναλντ, οι βόρειες ΗΠΑ λέγονται «Καναδάς» και οι νότιες «Μεξικό»! Just do it!

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξεπερνούν τους 30.000 οι γκιουλενιστές στις φυλακές»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξεπερνούν τους 30.000 οι γκιουλενιστές στις φυλακές»

Πάνω από 30.000 άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή για φερόμενες διασυνδέσεις τους με το δίκτυο FETO του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα «μέχρις ότου ελευθερώσουμε τελείως το έθνος μας από αυτή την μοχθηρία», τόνισε ο Ερντογάν στην Άγκυρα αναφερόμενος στο δίκτυο Γκιουλέν.

Ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας αρνείται κάθε εμπλοκή του με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Μιλώντας στην 174η επέτειο ίδρυσης της αστυνομίας της χώρας, μπροστά από το αρχηγείο των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων που βομβαρδίστηκε την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι αρχές απέχουν πολύ από το να «εκκαθαρίσουν» πλήρως τους κρατικούς θεσμούς από την «ύπουλη συμμορία».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι 30.559 άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή για φερόμενες διασυνδέσεις τους με το δίκτυο Γκιουλέν, εκ των οποίων 20.226 άτομα έχουν καταδικαστεί με κατηγορίες που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι διώξεις εναντίον εκείνων που οι αρχές υποπτεύονται για διασυνδέσεις με το FETO συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με χθες Τρίτη να εκδίδονται εντάλματα σύλληψης εναντίον 442 υπόπτων σε 10 επαρχίες. Από αυτούς 263 συνελήφθησαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν αποταχθεί από την αστυνομία, 15.000 από τις ένοπλες δυνάμεις και 4.000 από το δικαστικό σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.