ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Άγκυρα φτιάχνει «κλίμα» για το Su-57: Πολύ καλύτερο από το F-35 – Πιο ευέλικτο και με μεγαλύτερο φορτίο

Η Άγκυρα φτιάχνει «κλίμα» για το Su-57: Πολύ καλύτερο από το F-35 – Πιο ευέλικτο και με μεγαλύτερο φορτίο

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο τα οποία εμμέσως στοχεύουν προς το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 ως εν δυνάμει αντικαταστάτη του F-35, που η ακύρωση ή όχι της παράδοσής του σε τουρκικό έδαφος, είναι αντικείμενο έντονου διπλωματικού παρασκηνίου.

Έτσι το πρακτορείο Anadolu το οποίο απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις της Άγκυρας δημοσίευσε ένα πληροφοριογράφημα σύμφωνα με το οποίο το Su-57 κρίνεται ως απόλυτα ανώτερο από το F-35, επιχειρώντας να δημιουργήσει από τώρα το κατάλληλο “κλίμα”.

Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι νέο.

Το μεν ρωσικό μαχητικό είναι αεροσκάφος εναέριας υπεροχής το δε αμερικανικό αεροσκάφος με πρωτεύοντα ρόλο την κρούση και κατά συνέπεια σε ότι αφορά βάρη επιδόσεις το τελικό προϊόν του προγράμματος PAKFA έχει ανώτερες επιδόσεις.

Το νέο είναι η επιλογή στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου όλα είναι ρευστά σε γεωστρατηγικό επίπεδο.

Αν και η Ρωσία μέσω διαρροών της στον Τύπο ανέφερε μόλις εχθές ότι είναι έτοιμη να προσφέρει το Su-35 στην Τουρκία και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρόνο, εντούτοις οι Τούρκοι κοιτάζουν περισσότερο προς την κατεύθυνση του Su-57 παρά προς αυτή του Su-35 και με τέτοια δημοσιεύματα επιχειρούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα.

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1116304887988592642

Όπως αναφέρει το Anadolu το ρωσικό μαχητικό έχει 1,5 φορά μεγαλύτερη ταχύτητα από το F-35, διπλάσια αυτονομία και μπορεί να φέρει μεγαλύτερο οπλικό φορτίο και με περισσότερες επιλογές όπλων.

Επιπρόσθετα σύμφωνα πάντα με το κυβερνητικό Αnadolu είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιεί μικρούς διαδρόμους για την απογείωση και την προσγείωση.

Αναφέροντας παράλληλα ότι και το F-35 διατηρεί τέτοια δυνατότητα με την έκδοση F-35B εντούτοις το Αnadolu επιμένει ότι το Su-57 έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα σε σχέση με το f-35.

Φυσικά παρατίθεται και η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με τη δυνατότητα της Τουρκίας να παραγγείλει μαχητικά αεροσκάφη από άλλες πηγές σε περίπτωση που δεν γίνουν τελικά διαθέσιμα τα F-35.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.