ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Άγκυρα πραγματοποίησε πτήση οπλισμένου UAV Bayraktar TB2 στη Μεσόγειο (βίντεο)

Η Άγκυρα πραγματοποίησε πτήση οπλισμένου UAV Bayraktar TB2 στη Μεσόγειο (βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα προχώρησε σε δοκιμαστική πτήση του, εγχώριας κατασκευής, μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος Bayraktar TB2 σε περιοχή της Μεσογείου, κάτι που σίγουρα θα απασχολήσει την ελληνική πλευρά.

Από ότι φαίνεται τα τουρκικά drones μετά την συμφωνία πώλησής τους στην Ουκρανία, πήραν “αέρα” και εκτέλεσαν πτήση σε περιοχή της Μεσογείου, ενώ δημοσιεύτηκαν πλάνα από την διαδρομή που ακολούθησε.

Ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, ο γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, από τον οποίο ονομάστηκαν τα UAV, προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, όπου ανέφερε πως το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar TB2 SİHA θα ενισχύσει τις δυνάμεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

https://twitter.com/Selcuk/status/1118204469957877761
Σχεδιασμένο από την εταιρεία Baykar, το Bayraktar TB2 Armed Unmanned Aircraft θα ενισχύσουν το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, μέχρι στιγμής με 10 μονάδες. Η δοκιμαστική αυτή πτήση σηματοδοτεί και την αποστολή που θα έχει το UAV, το οποίο σύμφωνα με την Hurriyet, δηλαδή αποστολές αναγνώρισης, εποπτείας και επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται πως τα UAV τύπου Bayraktar TB2, ;;exoyn πτητική διάρκεια αυτών των drones μπορεί να φτάσει τις 30.000 ώρες ενώ δύναται να μεταφέρει φορτίο έως και 100 κιλά, καθώς επίσης η Hurriyet αναφέρει ότι μαζί με αυτές τις τελευταίες παραδόσεις, ο αριθμός των Bayraktar TB2 στο οπλοστάσιο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας αυξήθηκε σε 80 στον αριθμό, ενώ τα drones “είδαν δράση” και σε επιχειρήσεις στο Αφρίν, πραγματοποιώντας π συνολικά 90.000 ώρες πτήσης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Sabbah είχε αναφέρει από τον περασμένο Ιανουάριο, ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει εδώ και καιρό στην ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των drone, με την δημιουργία ηλεκτρομαγνητικού συστήματος εκτόξευσης τους από πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

Δείτε βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.