ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα πρόκληση από Τούρκο αξιωματούχο: «Χάρισαν στην Ελλάδα πέντε νησιά μας»

Νέα πρόκληση από Τούρκο αξιωματούχο: «Χάρισαν στην Ελλάδα πέντε νησιά μας»

Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ.

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sözcü, ο Γιαλίμ κάνει λόγο για «μέγα σκάνδαλο του Υπουργείου Εξωτερικών», επισημαίνοντας ότι στα σύνορα, τα οποία αναφέρονται στην επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ, αφέθηκαν επισήμως στην Ελλάδα 92.000 χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας, καθώς και πέντε νησιά που ανήκουν στην Τουρκία.

«Με αυτήν την ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος για τις εργασίες της Αμερικανικής Exxon Mobil και της Katar Petroleum που πραγματοποιούν τις έρευνες. Στην επιστολή ως νότιο σύνορο της υφαλοκρηπίδας ορίζεται η μέση γραμμή μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου. Σύμφωνα, όμως, με το Διεθνές Δίκαιο το νότιο σύνορο πρέπει να είναι και αυτή η γραμμή, αλλά και αυτή μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης», ανέφερ ο Γιαλίμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εκεί αναφέρεται ότι το δυτικό τμήμα της υφαλοκρηπίδας, το οποίο βρίσκεται 28 μοίρες ανατολικά, θα καθοριστεί με τα εμπλεκόμενα κράτη. Όμως, με τη ρητορική αυτή, αφήνεται στην Ελλάδα το δικαίωμα της υφαλοκρηπίδας στο γεωγραφικό μήκος των πέντε νησιών: Γαύδος, Γαϊδουρονήσι, Κουφονήσι, Δία και Διονυσάδες», κατέληξε ο πρώην γγ του υπουργείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.