ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Άγκυρα σε παροξυσμό: «Οι ΗΠΑ δίνουν εξοπλισμό στους Κούρδους της Συρίας για να εισβάλουν στην Τουρκία»

Η Άγκυρα σε παροξυσμό: «Οι ΗΠΑ δίνουν εξοπλισμό στους Κούρδους της Συρίας για να εισβάλουν στην Τουρκία»

Οι Αμερικανοί επιχειρούν να ασκήσουν ψυχολογική πίεση στην Άγκυρα για την επιλογή της να συνταχθεί στρατηγικά με την Μόσχα αγοράζοντας τους S-400 και χρησιμοποιούν για αυτόν τον σκοπό τους… Κούρδους.

Διακόσια φορτηγά που μετέφεραν υλικά και μηχανήματα κατασκευών παραδόθηκαν στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ στην ανατολική Συρία, όπως ανέφεραν τοπικές πηγές.

Η παράδοση έγινε τη Δευτέρα στις Ομάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG). Τα υλικά ήρθαν από το Ιράκ.

Τα μηχανήματα που έφθασαν θα χρησιμοποιηθούν από τους Κούρδους για να σκάψουν σήραγγες στα σύνορα με τη Τουρκία.

«Στις 15 Απριλίου το πρακτορείο Anadolu είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες και βίντεο καθώς οι Κούρδοι του YPG έσκαβαν στην περιοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν οι ομάδες του ISIS εγκατέλειψαν την περιοχή, αμέσως έγινε κατάληψή της από τους Κούρδους του YPG. Εκείνη την περίοδο οι Αμερικανοί είχαν προμηθεύσει τους Κούρδους της Συρίας με τετρακίνητα «Hummer SUV».

Στις 2 Απριλίου περίπου 100 φορτηγά πήγαν στην περιοχή Ντέιρ εζ Ζορ, που βρίσκεται το YPG, φορτωμένα με άλλα υλικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κουρδική ομάδα κατέχει σήμερα περίπου το ένα τρίτο της συνολικής επικράτειας της Συρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.