ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θέλουν πιο πολύ τα F-35; Στα κατεχόμενα σκέφτονται να πάνε τα S-400 οι Τούρκοι!

Θέλουν πιο πολύ τα F-35; Στα κατεχόμενα σκέφτονται να πάνε τα S-400 οι Τούρκοι!

Το που θα τοποθετηθούν οι πύραυλοι S-400 από την Ρωσία αποτελεί μια «καυτή πατάτα» για την Άγκυρα, καθώς δεν θέλει σε καμία περίπτωση, όπως φαίνεται να αποχωριστεί για πάντα τα… F-35.

Από τη μια σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται η Τουρκία να ακυρώσει το deal, καθώς θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα για την αξιοπιστία της χώρας και του Ερ4ντογάν προσωπικά, από την άλλη όμως δε θέλει να διαταράξει εντελώς τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναφορές στο Al-Monitor του Τούρκου αναλυτή αμυντικών θεμάτων, Arda Mevlutoglu, μια από τις σκέψεις που έκανε η τουρκική ηγεσία ήταν η τοποθέτησή τους στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Το μέρος δεν είναι τυχαίο καθώς θα είναι μακριά από την αεροπορική βάση της Μαλάτιας όπου θα βρίσκονται τα μαχητικά F-35 εφόσον έρθουν στην Τουρκία.

Ο Μεβλούτογλου όμως δε θεωρεί την παραπάνω λύση ρεαλιστική και πιστεύει πως αν και υπήρχαν οι σχετικές φήμες εν τέλει δε θα γίνει κάτι τέτοιο. Ένας από τους λόγους όπως υποστηρίζει είναι και η Μόσχα η οποία είναι και αυτή μέρος του όλου ζητήματος.

«Η Άγκυρα θα αποδεχτεί τους συμβιβασμούς που έκανε με τις ΗΠΑ αλλά θα προσπαθήσει και να ικανοποιήσει τη Μόσχα» όπως υποστήριξε.

Έπειτα είναι και το Ισραήλ. Πως θα αντιδράσει το Εβραϊκό κράτος στην προοπτική όλη η Α.Μεσόγειος να ελέγχεται από τα S-400 σχεδόν στο κατώφλι τους, εκτός από τις ασκήσεις που συχνά πυκνά πραγματοποιούν με την Κύπρο.

Είναι πλέον γνωστό άλλωστε, όπως λέει ο Τούρκος αναλυτής, πως η Άγκυρα σκέφτεται να αγοράσει και τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot, τους οποίους είχε απορρίψει νωρίτερα, προκειμένου να εξευμενίσει τους Αμερικάνους και να μην επέλθει οριστική ρήξη στις σχέσεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Μεβλούτογλου το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι κατά βάση και η πολύ στενή σχέση που έχει αναπτύξει ο Ερντογάν με τον Πούτιν. Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον «Τσάρο» και αυτό είναι κάτι που πρέπει οι ΗΠΑ να λάβουν υπ’ όψη τους, επισημαίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.