ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κεραυνοί» Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα προστατέψουμε πάση θυσία τα δικαιώματά μας στην ΑΟΖ & τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»!

«Κεραυνοί» Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα προστατέψουμε πάση θυσία τα δικαιώματά μας στην ΑΟΖ & τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»!

Αποφασισμένος να υπερασπίσει τα «συμφέροντα της Τουρκίας αλλά και των τουρκοκυπρίων σε ότι αφορά τα ενεργειακά αλλά και να προχωρήσει στην αγορά των S-400» εμφανίστηκε ο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, από το βήμα συνεδρίου του ΝΑΤΟ για τη Μεσόγειο που πραγματοποιείται στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας του όπως παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα ότι δηλαδή θα προχωρήσει στην αγορά των S-400 καθώς αυτό αποτελεί εθνική επιλογή της Τουρκίας.

Παράλληλα ο Ερντογαν ανέφερε ότι τα

«Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” επί των ενεργειακών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των “Τουρκοκυπρίων”» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ζήτησε από το ΝΑΤΟ, να βοηθήσει την Τουρκία στην Α. Μεσόγειο καθώς σύμφωνα με τον ίδιο , η χώρα του δέχεται απειλές και κινδυνεύει.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στη σύσκεψη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με τους εταίρους του Μεσογειακού Διαλόγου στην Άγκυρα, και παρουσία του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε:

«Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων. Η Τουρκία έχει αναπτύξει σχέσεις με άλλες χώρες στην περιοχή και οι περιφέρειες είναι συμπληρωματικές και όχι εναλλακτικές μεταξύ τους».

Σημείωσε επιπλέον, ότι η Άγκυρα απορρίπτει τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους η συμφωνία της Τουρκίας για την αγορά των αμυντικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία σημαίνει ότι αναζητά εναλλακτικούς διεθνείς δεσμούς.

Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε απορρίψει τις αμερικανικές συστάσεις να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στέλντοντας το μήνυμα στις ΗΠΑ πως θα συνεχίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες και τις γεωτρήσεις, σημειώνοντας πως «τα γεωτρύπανα και τα σεισμικά σκάφη μας θα συνεχίσουν να ερευνούν στην ηπειρωτική υφαλοκρυπίδα μας» και η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων «θα προστατεύονται».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία εξέφραζε τη βαθιά ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις προθέσεις της Τουρκίας σχετικά με τη διενέργεια υπεράκτιων γεωτρήσεων.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας σχετικά με την έναρξη υπεράκτιων γεωτρήσεων σε μια περιοχή την οποία έχει οροθετήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ως την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Αυτό το βήμα είναι πολύ προκλητικό και εγείρει τον κίνδυνο να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις δραστηριότητες και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση», σημειώνεται στν ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.