ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βράζει» η Κωνσταντινούπολη με την επανάληψη των εκλογών – Κάτοικοι χτυπούν κατσαρόλες στους δρόμους (βίντεο)

«Βράζει» η Κωνσταντινούπολη με την επανάληψη των εκλογών – Κάτοικοι χτυπούν κατσαρόλες στους δρόμους (βίντεο)

Χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια αντέδρασαν οι κάτοικοι της συνοικίας Μπεσικτάς, προπύργιο του κεμαλικού κόμματος, στο άκουσμα της είδησης για επαναληπτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια τους φώναζαν επίσης «κλέφτες». Επίσης, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους και φώναζαν υπό τους… ήχους της κατσαρόλας «Δικαίωμα, δίκαιο, δικαιοσύνη».

Ακόμη και μέχρι τα μεσάνυχτα συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης σε πολλές συνοικίες. Στη Χαλκηδόνα, το Γκιόζτεπε, το Σισλί, το Μπεσικτάς και το Μάλτεπε. Το αιτιολογικό της απόφασης για επαναληπτικές εκλογές βασίστηκε στο ότι κατά την καταμέτρηση βρίσκονταν άτομα που δεν ήταν διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι εκλογές θα επαναληφθούν μόνο για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, όχι για τους δημάρχους των συνοικιών.

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου στο μήνυμά του τόνισε ότι «όλα θα γίνουν όμορφα. Μη χάνετε την ελπίδα σας. Μπορεί να στενοχωρηθήκατε, αλλά μην παραιτείστε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε». «Οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων στη χώρα αυτή μπορεί να είναι μέσα στην προδοσία, αλλά εμείς ποτέ δεν θα παραιτηθούμε» πρόσθεσε ενώ συμπλήρωσε πως «κάνω έκκληση σε όλους, είτε καλλιτέχνες, είτε επιχειρηματίες να μιλήσουν». Χθες το βράδυ ο νικητής των εκλογών της 31ης Μαρτίου έδωσε μία σειρά από ομιλίες σε διάφορες περιοχές, ξεσηκώνοντας τον κόσμο υπέρ του.

Στο μεταξύ ο Μπιναλί Γιλντιρίμ περιορίστηκε να πει ότι «η ανώτατη αρχή των εκλογών αποφάσισε». Την Τρίτη το πρωί ο Ιμάμογλου θα πάει στην Άγκυρα, όπου θα συνεδριάζει εκτάκτως η κεντρική επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος για να λάβει αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.