Ντόναλντ, οι βόρειες ΗΠΑ λέγονται «Καναδάς» και οι νότιες «Μεξικό»! Just do it!

Ρ.Τ.Ερντογάν για τους 150.000 σφραγισθέντες της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Διώξαμε τους εισβολείς από τον τόπο μας»!

Ρ.Τ.Ερντογάν για τους 150.000 σφραγισθέντες της  Γενοκτονίας των Ποντίων: «Διώξαμε τους εισβολείς από τον τόπο μας»!

Μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων και η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητική ρητορική.

Από τη μία οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και η τουρκική μονταζιέρα για παρενόχληση τουρκικής κορβέτας από ελληνική πυραυλάκατο από το Anadolu ρίχνουν επιπλέον «λάδι στην φωτιά», επιλέγοντας , μια ημέρα πριν την 19η Μαΐου όπου τιμάται η Μνήμη των σφαγιασθέντων του Πόντου για να κάνει τις άνευ προηγουμένου δηλώσεις, οι οποίες δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας.

Λίγο πριν μεταβεί στην Σαμψούντα, με αφορμή την 19η Μαΐου και τα100 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του ανέφερε:

«Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα.

Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας.

Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

«Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή τη χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας», συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στους νέους της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.