ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι S-400 είναι τελειωμένη υπόθεση – Θα τους πάρουμε & θα συμπαραγάγουμε & τους S-500»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι S-400 είναι τελειωμένη υπόθεση – Θα τους πάρουμε & θα συμπαραγάγουμε & τους S-500»

Για μια ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέλυσε τις όποιες ψευδιασθήσεις των Δυτικών υπάρχουν σχετικά με την αγορά του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία την οποία χαρακτήρισε ως μια τελειωμένη συμφωνία και αποκάλυψε μαλιστα ότι η Άγκυρα θα παράξει από κοινού με την Μόσχα τα αμυντικά αντιαεροπορικά συστήματα S-500.

Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την προγραμματισμένη αγορά της Τουρκίας των S-400 «εξόχως προβληματική», σημειώνοντας ότι αυτή θα θέσει σε κίνδυνο τη συνεργασία της Άγκυρας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 της Lockheed Martin Corp.

Η Τουρκία είναι εταίρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αγορά ρωσικών συστημάτων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους.

Ωστόσο, ο Ερντογάν ανέφερε σε μια συνάντηση με ερωτοαπαντήσεις που είχε με φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τεχνικές εργασίες και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

«Εκείνοι (οι ΗΠΑ) δείχνουν τώρα μια κάποια επιφυλακτικότητα, αλλά αργά ή γρήγορα θα λάβουμε τα F-35. Δεν αποτελεί επιλογή (οι ΗΠΑ) να μην τα παραδώσουν», κατέληξε.

Αυτό που θέλει να πει ο Τούρκος πρόεδρος είναι πολύ απλό. Τα F-35 οι Αμερικανοί θα υποχρεωθούν να τα δώσουν επειδή δεν αντέχουν γεωπολιτικά να χάσουν την Τουρκία και τα Στενά.

Βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι καθώς αν οι ΗΠΑ δεν αντιδράσουν, δεν έρθουν σε ρήξη τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει τότε το γόητρό τους θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα που ήδη έχει πληγεί.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξελίσσεται σε μεγάλη ευλογία για την Ελλάδα καθώς εξαιτίας του οι Αμερικανοί αναγκάστηκαν να μας θυμηθούν. Όσο αυτός θα είναι στην εξουσία κάτι θα μπορεί να αποκομίσει η Αθήνα.

Εάν επιστρέψουν οι Κεμαλικοί, τότε θα ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο και όχι μόνο από τους Αμερικανούς αλλά και από τους Ισραηλινούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει να έχει στρατηγική σχέση με την Μόσχα διότι ξέρει ότι θα του χαρίσουν την ποθητή στρατιωτική τεχνογνωσία ενώ η Μόσχα ήταν αυτή που τον ειδοποίησε έγκαιρα για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 από το Τάγμα Γκουλέν.

Ένα πραξικόπημα που σχεδιάστηκε επί αμερικανικού εδάφους με την-τουλάχιστον-ανοχή της τότε κυβέρνησης Ομπάμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Ομπάμα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να εξεταστούν και να διερευνηθούν από μια κυβέρνηση όπως αυτή του Ν.Τραμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.