ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο υπαρχηγός του TDK σε «νευρική κρίση»: «Οι Έλληνες μας αποκλείουν στον Κόλπο της Αττάλειας – Πρέπει να αντιδράσουμε»

Ο υπαρχηγός του TDK  σε «νευρική κρίση»: «Οι Έλληνες μας αποκλείουν στον Κόλπο της Αττάλειας – Πρέπει να αντιδράσουμε»

«Ξανακτύπησε» ο περίφημος αντιναύαρχος και υπαρχηγός του τουρκικού Ναυτικού και «θεωρητικός» περί ΑΟΖ Cihat Yaycı με βιβλίο που έγραψε αναφορικά με την ΑΟΖ και τη θέση της Τουρκίας σε αυτή.

Ο Τούρκος αντιναύαρχος στο βιβλίο του με τίτλο «Ερωτήσεις και απαντήσεις για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» αναφέρει πως η Τουρκία κινδυνεύει να αποκλειστεί στην ανατολική Μεσόγειο χάνοντας τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις και όλα αυτά εξαιτίας των συμφωνιών που έχουν κλείσει Ελλάδα, «Ε/Κ Διοίκηση», όπως αναφέρει την Κύπρο, με την Αίγυπτο, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως είναι επείγουσα ανάγκη για την Τουρκία να προχωρήσει σε συμφωνία με την Λιβύη προκειμένου να «απεγκλωβιστεί» από τον ελληνοκυπριακό κλοιό.

Ξεκινώντας αναφέρει πως η συμφωνία περί ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο λέει πως μέσω αυτής η Τουρκία περιορίζεται σε 41.000 τυ.χλμ. θαλάσσιας έκτασης.

Συνεχίζοντας ο Τούρκος υπαρχηγός αναφέρει πως η χώρα του είναι «παγιδευμένη στον Κόλπο της Αττάλειας».

«Οι συμφωνίες της Ελλάδας της Κύπρου με το Ισραήλ για την υποθαλάσσια γραμμή ηλεκτροδότησης (Ευρασιατικός διασυνδετήριος αγωγός), αλλά και τον ευρωμεσογειακό αγωγό (EastMEd) δημιουργούν μια de facto κατάσταση για την Τουρκία η οποία έτσι παγιδεύεται μέσα στον Κόλπο της Αττάλειας».

Ακόμη ο Τούρκος αντιναύαρχος αναφέρει πως “μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου δημιουργεί μια περιοχή που οριοθετείται από την Κρήτη, την Κάρπαθο, τη Ρόδο και το Καστελόριζο η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την Τουρκία και βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Με αυτές τις συμφωνίες η κυριαρχία μας περιορίζεται στα 41.000 τ.χλμ. κάτι που σημαίνει πως χάνουμε 148.000 τ.χλμ. περιοχής που μας ανήκει”.

Ως εκ τούτου ο Τούρκος αντιναύαρχος προτείνει την επείγουσα συμφωνία με τη Λιβύη για την ΑΟΖ ξεχνώντας βέβαια ότι παρεμβάλλεται η Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.