ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανικά ΜΜΕ: «Η αρχή του τέλους του “ερντογανισμού” – Θετικό σημάδι η νίκη της κοσμικής αντιπολίτευσης»

Γερμανικά ΜΜΕ: «Η αρχή του τέλους του “ερντογανισμού” – Θετικό σημάδι η νίκη της κοσμικής αντιπολίτευσης»

Η νίκη του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζει να κυριαρχεί στο γερμανικό Τύπο, που επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα της κάλπης σε συνάρτηση με το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν.

Η γερμανική Bild σχολιάζει: «Δεύτερο χαστούκι για τον Ερντογάν σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης ο πολιτικός του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Εκρέμ Ιμάμογλου κέρδισε με 54,03%. Ο αντίπαλός του Μπιναλί Γιλντιρίμ έλαβε 45,09%. Ο δημαρχιακός θώκος μπορεί να αξιοποιηθεί ως εφαλτήριο για ανώτερα αξιώματα. Αυτό το γνωρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ενρτογάν, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μεταξύ 1994 και 1998.

«Όποιος κερδίζει την Κωνσταντινούπολη κερδίζει την Τουρκία», είπε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ενόψει του πρώτου γύρου τον Μάρτιο. Οι εκλογές αυτές θα μπορούσαν να είναι η αρχή του τέλους της εποχής Ερντογάν».

Ο «ερντογανισμός» δεν κατάφερε να συνθλίψει τη δημοκρατία τονίζει η Frankfurter Allgemeine

Στο ίδιο πνεύμα η Frankfurter Allgemeine σημειώνει:

«[…] Η ήττα αυτή εντείνει την εικοτολογία για το εάν μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους της εποχής Ερντογάν, πόσο μάλλον που οι αποχωρήσεις στελεχών θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν το κόμμα του, το AKP. Ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αντίπαλο δέος για τον Ερντογάν. Η νίκη της κοσμικής αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές είναι εν πάση περιπτώσει ένα θετικό σημάδι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ο»ερντογανισμός» δεν κατάφερε να συνθλίψει τις δυνάμεις της δημοκρατίας. Οι νέοι άνθρωποι θέλουν μια λειτουργική δημοκρατία, μια φιλελεύθερη πλουραλιστική Τουρκία, που θα προοδεύει και που δεν θα υποφέρει από τις υπέρμετρες φιλοδοξίες του προέδρου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.