ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εγκατέλειψε οριστικά τα F-35 η Αγκυρα – Ο Χ.Ακάρ μιλά για έναρξη δικαστικής μάχης με ΗΠΑ!

Εγκατέλειψε οριστικά τα F-35 η Αγκυρα – Ο Χ.Ακάρ μιλά για έναρξη δικαστικής μάχης με ΗΠΑ!

Σε ζήτημα ασφαλείας του ΝΑΤΟ αναγάγει τώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας το θέμα του αποκλεισμού της Τουρκίας από την παραλαβή των F-35.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» στις Βρυξέλλες, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι:

«Το να προσπαθούν να στερήσουν από την Τουρκία τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, μειώνεται σε σημαντικό βαθμό η αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ. Τα F-35 και η ασφάλεια του προγράμματος έχει μεγάλη σημασία για την Τουρκία, όσο και για τον στρατηγικό μας εταίρο, τις ΗΠΑ.

Η πρότασή μας να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητηθούν οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τους S-400, εξακολουθεί να ισχύει», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Όσον αφορά την προμήθεια των S-400, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι έχει τελειώσει αυτή η αγορά.

«Έχει τελειώσει αυτή η αγορά. Το να τίθενται εμπόδια στη συνεργασία μας στο πρόγραμμα των F-35, δεν εξυπηρετεί ούτε την Τουρκία, ούτε τις ΗΠΑ, ούτε τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία δεν είναι μόνο πελάτης, είναι ένας από τους επενδυτές του προγράμματος και ένας από τις συμπαραγωγούς.

Μέχρι σήμερα φέραμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το πρόγραμμα των F-35. Πρόκειται για μία εμπορική συμφωνία και στο πλαίσιο αυτό θα υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους», δήλωσε προμηνύοντας την έναρξη δικαστικής μάχης με τις ΗΠΑ, όπως έκανε και νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος από την Ιαπωνία.

Σε μια εκτίμηση των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αναμένουμε οι σχέσεις να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη φιλία. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις προσπάθειες προς μία εποικοδομητική κατεύθυνση σε αυτό το θέμα και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.