ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο Ερντογάν «πούλησε» τους Ουιγούρους για να αγοράσει όπλα από την Κίνα! – Θεαματική μεταστροφή

Ο Ερντογάν «πούλησε» τους Ουιγούρους για να αγοράσει όπλα από την Κίνα! – Θεαματική μεταστροφή

Η Τουρκία αναγνωρίζει το γεγονός ότι οι Ουιγούροι ζουν ευτυχισμένα στην επαρχία Xinjiang. Αυτό δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping στο Πεκίνο όπου ο Τούρκος βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη.

«Είναι πραγματικότητα ότι οι άνθρωποι στην επαρχία Xinjiang ζουν ευτυχισμένα μέσα στο γενικότερο κλίμα της ευημερίας και της ανάπτυξης που επικρατεί στην Κίνα», ανέφερε η κινεζική τηλεόραση αποδίδοντας την παραπάνω φράση στον Τούρκο πρόεδρο.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα άτομο, να επιφέρει δυσαρμονία στις σχέσεις Τουρκίας και Κίνας. Η Τουρκία είναι βασικά αντίθετη σε κάθε μορφή εξτρεμισμού και είναι αποφασισμένη να ενισχύσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης της με την Κίνα και να αυξήσει τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας», φέρεται να δήλωσε επιπρόσθετα ο Τούρκος πρόεδρος, κάνοντας στροφή 180 μοιρών (ή 360 κατά Τσίπρα) σε σχέση με τις “πύρινες” δηλώσεις προ μηνών κατά της Κίνας για παραβίαση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία αυτή της Κίνας, φτάνοντας μέχρι του σημείου να αποκαλέσει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Κίνα ότι διατηρεί στρατόπεδα συγκέντρωσης στην επαρχία Xinjiang.

Έτσι από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης φτάσαμε ότι “ζουν μια ευτυχισμένη ζωή” στην Κίνα και άλλα τινά.

Από κινεζικής πλευράς το Πεκίνο δήλωσε πως εκτιμά ιδιαίτερα τις ‘πολλές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος ότι δε θα επιτρέψει καμία αντι-κινεζική δραστηριότητα στην Τουρκία, επαναλαμβάνοντας ότι κύριος στόχος μαζί με την Κίνα είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας.

Η θεαματική αυτή μεταστροφή του Τούρκου προέδρου σχετίζεται με την πρόθεση της Άγκυρας να συνεργαστεί με την Κίνα στον αμυντικό τομέα, αλλά και στην αγορά όπλων από τη συγκεκριμένη χώρα.

Να σημειωθεί πως σχετικά πρόσφατα τουρκικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Τουρκία ενδιαφέρεται μεταξύ άλλων για την προμήθεια του μαχητικού J-31 από την Κίνα σε περίπτωση νπου οι ΗΠΑ δεν έδιναν τα F-35.

Φυσικά είναι νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε τι ακριβώς όπλα θέλει να αγοράσει η Τουρκία από την Κίνα, αλλά το σίγουρο είναι πως στόχος της Τουρκίας είναι η απορρόφηση τ5ου μεγαλύτερου ποσοστού τεχνογνωσίας όπλων από άλλες χώρες, για τη δική της αμυντική βιομηχανία και αυτό το στόχο υπηρετεί με συνέπέια.

Από την άλλη πλευρά στόχος της Ελλάδας είναι η μέγιστή δυνατή εξάρτηση από ξένες αγορές όπλων (οψέποτε αυτές γίνονται βέβαια) και αυτό το στόχο υπηρετεί αντίστοιχα με συνέπεια.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.