ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μόσχα για S-400: «Η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα» – Αιχμές για Ελλάδα – Οι κεμαλικοί στηρίζουν την απόφαση για S-400!

Μόσχα για S-400: «Η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα» – Αιχμές για Ελλάδα – Οι κεμαλικοί στηρίζουν την απόφαση για S-400!

Μετά από την έναρξη της μεταφοράς του αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς S-400, σε σχόλιο που έκανε ο Κοροτσενκο -μέλος του λαϊκού συμβουλίου του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας-, δήλωσε πως “με αυτή την μεταφορά, φάνηκε πως η Τουρκία είναι μία απόλυτα ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα που δεν μπορεί κανείς να την φοβίσει.”

Όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr o Ιγκόρ Κοροτσενκο -μέλος του Λαϊκού Συμβουλίου του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας και αρχισυντάκτης του περιοδικού Natsionalnaya Oborona- τόνισε πως η Τουρκία κάτω από τις πιέσεις των δυτικών χωρών και των προσπαθειών τους να μην παραληφθούν οι S-400, απέδειξε πως είναι μία κυρίαρχη χώρα.

Ο Ερντογάν έδειξε πως δεν θα υποκύψει στις πιέσεις

Σύμφωνα με την είδηση από το Σπούτνικ, ο Ρώσος ειδικός δήλωσε:

”ΗΠΑ, Αγγλία, ΝΑΤΟ και άλλες δομές άσκησαν πίεση στην Τουρκία για να χαλάσουν αυτή τη συμφωνία. αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε πως δεν υποκύπτει στις πιέσεις. Η Τουρκία είναι μία απόλυτα ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα που δεν θα μπορέσει κανείς να την φοβίσει όπως άλλες χώρες”, κάνοντας έμμεση αναφορά στην Ελλάδα που ήταν η πρώτη χώρα που της είχε προσφερθεί το σύστημα το 2008, αλλά φοβήθηκε τις αντιδράσεις και δεν το πήρε.

Σύμφωνα με τον Κοροτσενκο, ο Ερντογάν σε αυτή τη διαδικασία, έθεσε ως προτεραιότητα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας και τα συμφέροντα του τουρκικού λαού.

“Η Τουρκία απέκτησε την απόλυτη κυριαρχία”

Ο Κοροτσένκο ανέφερε πως η Τουρκία εισήλθε στο κλαμπ των χωρών που έχουν το πλέον εξοπλισμένο, τεχνολογικά προηγμένο και με μεγάλη εμβέλεια, αντιπυραυλικό σύστημα S-400 και τόνισε ότι με αυτό η Τουρκία απέκτησε την απόλυτη κυριαρχία στο πεδίο της διασφάλισης της ασφάλειας στον εναέριο και διαστημικό της χώρο.

Ο Κοροτσένκο εστίασε στο ότι οι S-400 έχουν δυνατότητα να καταστρέφουν κάθε είδους στόχο, μεταξύ αυτών πυραύλους cruise χαμηλής τροχιάς, αεροσκάφη πέμπτης γενιάς και στόχους που βρίσκονται στην στρατόσφαιρα και υπογράμμισε πως ο Ερντογάν, έδωσε προτεραιότητα στο να αγοράσει το καλύτερο σύστημα στην αγορά.

Θα το πάρουν και άλλες χώρες της περιοχής

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της επιτροπής άμυνας της Δούμα Leonid Slutsky προανήγγειλε σήμερα νέες εξαγωγές του S-400 σε χώρες της περιοχής όπως είπε χαρακτηριστικό:

«Συστήματα S-400 θα παραδοθούν όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε άλλες χώρες της περιοχής», είπε πιο ειδικά.


Την ίδια ώρα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ανέφερε πως ακόμη 80 Τούρκοι στρατιωτικοί θα μεταβούν στη Ρωσία από τώρα μέχρι και τον Αύγουστο, με σκοπό την εκπαίδευσή τους στη επιχειρησιακή αξιοποίηση των S-400 Triumf.

Το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου, περίπου 20 Τούρκοι αξιωματικοί πέρασαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης και έχουν ήδη επιστρέψει στην Τουρκία, όπου θα αναλάβουν υπηρεσία στην αεροπορική βάση που φαίνεται πως θα σταθμεύσει το ρωσικό σύστημα.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, υποστήριξε σήμερα την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποκτήσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, επισημαίνοντας την ανάγκη να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.

«Αφού η παλαιότερη επιθυμία της Τουρκίας να αγοράσει τους Πάτριοτ (το αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα) δεν ικανοποιήθηκε, φυσικά θα συνέχιζε με άλλες επιλογές για να εγγυηθεί την ασφάλειά της» δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τα συστήματα S-400, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επισημαίνοντας τη στρατηγική θέση της Τουρκίας στην περιοχή, τονίζοντας ότι η χώρα του βρίσκεται στο «δακτυλίδι της φωτιάς», ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος υπογράμμισε ότι η εγγύηση της ασφάλειας αποτελεί αναγκαιότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο για εκείνη και θα συνεχίσει τον δικό της δρόμο» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.