ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απίστευτο: Μειώνει αντί να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού στη Τουρκία ο Ρ.Τ.Ερντογάν! – Ρίχνει «φθηνό» χρήμα στην αγορά

Απίστευτο: Μειώνει αντί να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού στη Τουρκία ο Ρ.Τ.Ερντογάν! – Ρίχνει «φθηνό» χρήμα στην αγορά

Με μία κίνηση που αφήνει άφωνη την συστημική παγκόσμια οικονομική κοινότητα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν λίγο ότι «Η Τουρκία θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για να πολεμήσει τον πληρωθρισμί» αντί για αύξηση όπως τον πίεζαν οι ξένοι οίκοι και το ΔΝΤ!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μία εβδομάδα αφότου ο Τούρκος ηγέτης αντικατέστησε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας ο οποίος επέμενε να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού, ανακοίνωσε ότι «Η πρόσβαση στον δανεισμό πρέπει να είναι πιο φτηνή για να μπορέσει να επανεκκινήσει η τουρκική οικονομία. Στόχος μας η μείωση του πληρωθισμού από άνω του 15% σε μονοψήφιο αριθμό έως το τέλος του έτους. Θα τα μειώσουμε σε σοβαρό επίπεδο. Μόλις μειωθούν, θα δείτε τον πληθωρισμό να μειώνεται σημαντικά»!

Παγκοσμίως η μείωση των επιτοκίων, σημαίνει αύξηση του πληθωρισμού και η αύξησή τους προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμού.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ακολουθεί εντελώς αντίθετο δρόμο: Ρίχνει χρήμα στην αγορά, κάνει ποιο ελκυστική τη τουρκική οικονομία, τονώνει τον δανεισμό των επιχειρήσεων και εν τέλει ευελπιστεί ότι με την άνοδο του ρυθμού ανάπτυξης θα μειωθεί ο πληθωρισμός!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει; Αλλωστε είναι τόσο μικρό το χρονικό διάστημα που θα κριθεί, λιγότερο από έξι μήνες που και ο ίδιος ρισκάρει να χαρακτηριστεί «αποτυχημένος» και να σπρώξει τη Τουρκία σε μια οικονομική κρίση από την οποία δύσκολα θα εξέλθει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.