ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Κιλιντσάρογλου: «Η Τουρκία έμεινε πλέον ολομόναχη στην ανατολική Μεσόγειο»

Κ.Κιλιντσάρογλου: «Η Τουρκία έμεινε πλέον ολομόναχη στην ανατολική Μεσόγειο»

«Σε πλήρη απομόνωση στην ανατολική Μεσόγειο οδηγείται η Τουρκία, λόγω της επιθετικής διπλωματικής πολιτικής που ακολούθησε στο ζήτημα της Κύπρου και της κυπριακής ΑΟΖ». Αυτό υποστήριξε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, σε μια αγωνιώδη ομιλία που απηύθυνε στο κοινοβούλιο.

Ο Κιλιντσάρογλου, παρατηρώντας την προκλητική στάση του Ερντογάν στο θέμα της Κύπρου, αναφέρθηκε αρχικά στις κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ στην Τουρκία, αλλά και στη στρατηγική συνεργασία των χωρών που περιβάλλουν την Κύπρο.

«Στην ανατολική Μεσόγειο μείναμε μόνοι, είμαστε ολομόναχοι» ανέφερε ο πρόεδρος των κεμαλιστών του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα), όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ. «Υπάρχει πετρέλαιο, υπάρχει φυσικό αέριο. Εκεί βρίσκονται το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η ελληνοκυπριακή διοίκηση (σ.σ. Κύπρος). Ομως απουσιάζει η Τουρκία και είναι μόνη της» προσέθεσε ο Κιλιντσάρογλου.

«Καρφιά» κατά Ερντογάν για την απομόνωση της Τουρκίας
Ο επικεφαλής του CHP στη συνέχεια εξήγησε γιατί η Τουρκία οδηγήθηκε σε απομόνωση στην ανατολική Μεσόγειο, εξαπολύοντας -διακριτικά- «καρφιά» κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί είναι βαρύτατο το τίμημα της εξωτερικής πολιτικής που είναι γεμάτη με περιπέτειες και είναι απρόβλεπτη» επισήμανε ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι η Αγκυρα αντέδρασε ανακοίνωση των ΗΠΑ περί διακοπής του προγράμματος προμήθειας των αεροσκαφών F-35 χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση της Ουάσινγκτον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.