Navtex της Τουρκίας για ασκήσεις με πυρά σε σημείο που επικαλύπτει κυπριακή Navtex

Navtex της Τουρκίας για ασκήσεις με πυρά σε σημείο που επικαλύπτει κυπριακή Navtex

Περιοχή νότια της Κύπρου για ναυτική εκπαίδευση και ασκήσεις με πυρά έχει δεσμεύσει με Navtex της η Τουρκία, σε σημείο που επικαλύπτει κυπριακή Navtex.

Ναυτική εκπαίδευση και ασκήσεις με πυρά σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Τουρκία σε περιοχή νότια της Κύπρου, σύμφωνα με δύο Navtex που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές.

Κατά τις δύο Navtex (που είχαν εκδοθεί από τις 11 Ιουλίου) η Τουρκία σχεδιάζει ασκήσεις με πυρά σήμερα 20 Ιουλίου, στις 29 Ιουλίου και τις 8 Αυγούστου, αλλά και ναυτικές ασκήσεις στις 24 Ιουλίου, τις 26 Ιουλίου, τις 2 Αυγούστου και τις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το philenews.com, από την πλευρά της η Κύπρος έχει δεσμεύσει για τις 20, 22, 23, 24 και 30 Ιουλίου, όπως και για τις 8 Αυγούστου, μεγάλη θαλάσσια ζώνη σε σχήμα «Γ» νότια της Κύπρου για ναυτικές ασκήσεις σε συνεργασία με άλλες χώρες.

Πρόκειται για περιοχή που περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 8, 9, 3 και 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Κατά το κυπριακό μέσο, οι τουρκικές Navtex εκδόθηκαν σε περιοχή που επικαλύπτει κυπριακή Navtex, με ορισμένες μάλιστα ημερομηνίες να συμπίπτουν (σήμερα 20 και την Τετάρτη 24 Ιουλίου).

Με αφορμή τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το Sputnik ρώτησε αναλυτές για το αν είναι εφικτό να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Με δηλώσεις του στο Sputnik o Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστουδουλίδης είχε τονίσει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να επανεκκινήσει τις συνομιλίες.

Παράλληλα ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε την άποψη ότι η εξίσωση στην κυπριακή ΑΟΖ γίνεται πιο περίπλοκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο μόνιμος πρέσβης της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ υποστήριξε μέσω του Sputnik ότι η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να αποκλιμακωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.