ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

F-35: Δείτε το μαχητικό που δεν θα πάρει η Τουρκία

F-35: Δείτε το μαχητικό που δεν θα πάρει η Τουρκία

Το F-35 θεωρείται από πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές το κορυφαίο όπλο που μπορεί να κατέχει ένας εθνικός στρατός, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ανάπτυξή του. Διαθέτει τεχνολογία stealth που το καθιστά «αόρατο» στα ραντάρ, ενώ δεν είναι ένα καταδιωκτικό αεροσκάφος, τύπου F-16.

Μπορεί να φέρει εις πέρας πολλαπλούς ρόλους ενώ έχει εξοπλιστεί με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Το F-35Lightning II κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin και υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδοχές: το F-35A συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης (CTOL), το F-35B με σύντομη απογείωση και κάθετη προσγείωση (STOVL) και το F-35C με υποβοηθούμενη βάση καταπέλτη


Η πρώτη του πτήση έγινε το 2006 και η αεροπορία των ΗΠΑ ανακήρυξε ετοιμοπόλεμη την πρώτη Μοίρα F-35B τον Αύγουστο του 2015.

Η Τουρκία μέχρι πρότινος ήταν μέλος στο πρόγραμμα Joint Strike Fighter (JSF) του F-35μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νορβηγία, τη Δανία και την Ολλανδία, ενώ αρκετές επιπλέον χώρες έχουν παραγγείλει, ή εξετάζουν να παραγγείλουν το F-35.

Ο στόλος των F-35, του πιο ακριβού στρατιωτικού προγράμματος στην ιστορία, έφτασε τις 200.000 ώρες πτήσης σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin σε δελτίο τύπου καθώς παρέδιδε το 400ο αεροσκάφος F-35.


«Το F-35 αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής μας και προσφέρει τις αποδεδειγμένες στην μάχη προηγμένες δυνατότητες που οι πιλότοι και οι συνεργάτες μας χρειάζονται για να πληρούν τις απαιτήσεις της αποστολής», δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος των F-35, Ματ Γουίντερ τη Δευτέρα.

Επιπλέον του εξωφρενικού κόστους των 1,5 τρισ. δολαρίων, το πρόγραμμα των F-35 έχει επικριθεί από όλους τους αμυντικούς αναλυτές όπως και τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 400ο αεροσκάφος παραγωγής είναι ένα F-35A της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που θα παραδοθεί στην αεροπορική βάση Χιλ, στην Γιούτα. Η εταιρεία έχει παραδώσει μέχρι στιγμής 283 F-35A, 87 F-35B και 30 F-35C. Οι 200.000 ώρες πτήσεων περιλαμβάνουν όλα τα αεριωθούμενα αεροσκάφη δοκιμής, τα αεροσκάφη εκπαίδευσης, τα επιχειρησιακά αεροσκάφη, τα αεροσκάφη τόσο των ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.