Εξοπλιστική φρενίτιδα: Νέο επιθετικό ελικόπτερο βαρέως τύπου θα κατασκευάσει η Τουρκία! (βίντεο)

Εξοπλιστική φρενίτιδα: Νέο επιθετικό ελικόπτερο βαρέως τύπου θα κατασκευάσει η Τουρκία! (βίντεο)

Ένα νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΤΑΙ με το νέο βαρύ, όπως χαρακτηρίζεται, νέο επιθετικό ελικόπτερο που έχει υπο ανάπτυξη.

Το ελικόπτερο, τουλάχιστον με τα όσα ισχυρίζονται αξιωματούχοι της ΤΑΙ, θα διαθέτει στροφείο νέας τεχνολογίας που επιτυγχάνει μείωση του ηχητικού ίχνους το οποίο αναπτύσσεται από το ειδικό κέντρο ερευνών που έχουν ιδρύσει οι Τούρκοι για αυτο το τμήμα του ελικοπτέρου, καθώς και δύο κινητήρες Turboshaft τύπου TS-1400 της τουρκικής ΤΕΙ οι οποίοι θα αποδίδουν 1370 ίππους έκαστος και θα είναι διαθέσιμοι για μαζική παραγωγή το 2024.

Με αυτούς τους κινητήρες άλλωστε ελπίζουν να πετάξει και το Τ-129 μετά την άρνηση της Rolls Royce να παραδώσει άλλους κινητήρες LHTEC T800 στην Τουρκία.

Το ελικόπτερο θα διαθέτει θωράκιση έναντι βολίδων των 12,7 χλστ τουλάχιστον σε περιοχές κρίσιμες για την ασφάλεια του και γύρω από το διθέσιο πιλοτήριο.

Ο εξοπλισμός του ελικοπτέρου θα περιλαμβάνει το σταθεροποιημένο συγκρότημα αισθητήρων ημέρας/νύκτας εξοπλισμένο με θερμική κάμερα τύπου CATS (COMMON APERTURE TARGETING SYSTEM) της κρατικής εταιρείας Aselsan για τον εντοπισμό και την πρόσκτηση στόχων, το χιλιοστομετρικό ραντάρ ελέγχου πυρός MILDAR της εταιρείας Meteksan Savunma του Πανεπιστημίου Bilkent τοποθετημένο σε μικρό θόλο στο κάτω τμήμα της ατράκτου του ΑΤΑΚ-2.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.