ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έφτασε στα 1710 μέτρα στον βυθό της Καρπασίας το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

Έφτασε στα 1710 μέτρα στον βυθό της Καρπασίας το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

O υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμεζ ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν γεωτρήσεις από το Γιαβούζ και ήδη έφτασε στα 1.710 μέτρα.

«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας. Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή 3 εβδομάδες», έγραφε χθες η Sabah.

Εδώ έχουμε το εξής καταπληκτικό: Κανείς δεν ασχολείται και δεν μιλάει για το ζήτημα της γεώτρησης στην Καρπασία σαν να μην είναι ελληνοκυπριακό έδαφος αλλά ξένο που ανήκει σε κάποιο άλλο κράτος!

Δεν μιλάει ούτε η Αθήνα ούτε η Λευκωσία. Η Λευκωσία θα έπρεπε να μιλήσει ως κυρίαρχο και νόμιμο κράτος και η Αθήνα ως εγγυήτρια δύναμη.

Αν όμως η Αθήνα βγει και μιλήσει ως εγγυήτρια δύναμη τότε θα πρέπει να πάει σε πόλεμο…

Προφανώς δεν είναι κάτι που θα το ήθελαν στην Αθήνα.

Αντίστοιχα το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου. Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων. Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Oruç Reis στην ανατολική Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Barbaros», αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή με πλοία, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως.

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στις 18-20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνουν νέοι από τις χώρες της ανατ. Μεσογείου, όπου θα εξηγήσει κι εκεί την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.

Εννοείται ότι οι Τούρκοι έστησαν και το ανάλογο επικοινωνιακό σόου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1159034350392004608

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.