ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι ετοιμάζει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ; – Συνάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων

Τι ετοιμάζει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ; – Συνάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων

Την Άγκυρα επισκέπτεται ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, συνοδευόμενος από τον λεγόμενο «ΥΠΕΞ», Κουντρέτ Οζερσάι και τον «υπουργό Οικονομικών» Ολγκούν Αμτσαόγλου, μετά από επίσημη πρόσκληση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Τατάρ στην Άγκυρα. Τατάρ και Οζερσάι εμφανίζονται ως οι εκφραστές της νέας τουρκικής προσέγγισης στο Κυπριακό. «Ο Ερντογάν παραγνωρίζει για άλλη μια φορά τον Μουσταφά Ακιντζί» σχολιάζει το κυπριακό κανάλι Σίγμα.

Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή αναφέρει ότι στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η «στενή συνεργασία» των δύο πλευρών, «δραστηριότητες σχετικές με τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και οι τελευταίες εξελίξει στο Κυπριακό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, η Τουρκία, αγνοώντας επιδεικτικά την πρόσφατη προτροπή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX για επάνοδο του σεισμογραφικού σκάφους Μπαρμπαρός στα οικόπεδα 2,9 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ. Η δραστηριότητα του Μπαρμπαρός στην περιοχή θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει δηλαδή περισσότερο από πέντε μήνες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.