ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ερντογάν για F-35: «Πληρώσαμε 1,3 δισ.$ και δεν πήραμε τίποτα – Θα πάμε σε εναλλακτικές λύσεις»

Ερντογάν για F-35: «Πληρώσαμε 1,3 δισ.$ και δεν πήραμε τίποτα – Θα πάμε σε εναλλακτικές λύσεις»

Σε δηλώσεις αναφορικά με την κατάσταση στη Συρία αλλά και τη θέση της χώρας του στο θέμα των S-400 και των F-35 Προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η Τουρκία έχει ήδη πληρώσει στο πρόγραμμα του F-35 1,3 δισ. αλλά αεροσκάφη δεν πήρε. «Τρέπει να σκεφτούμε τις εναλλακτικές επιλογές», σημείωσε.

«Τώρα το F-35 είναι στην ατζέντα. Πληρώσαμε 1,350 δισ. β$ για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αλλά αεροπλάνα δεν πήραμε.

Προσπαθούν να μας διώξουν από το πρόγραμμα.

Οι πιλότοι μας σταμάτησαν την εκπαίδευσή τους.

Αυτός είναι ο λόγος που αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις. Πήγαμε σε μια αεροπορική έκθεση πρόσφατα και αυτοί (σ.σ. ΗΠΑ) αισθάνθηκαν άβολα. Φυσικά και θα προχωρήσουμε με αυτές τις εναλλακτικές, ώστε να κάνουμε την μελλοντική Τουρκία πιο ισχυρή.

Κανείς δεν μπορεί να πιέσει την Τουρκία, ούτε και τώρα με τις κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σε θέμα με τους S-400 σημείωσε:

«Για εμάς δεν πρόκειται για Patriot ή S-400. Δεν έχουν καμία διαφορά. Ο λόγος όμως που επιλέξαμε τους S-400 είναι ότι οι Patriot χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο πίεσης προς εμάς και έτσι επιλέξαμε το άλλο σύστημα».

Για τη Συρία είπε ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει το δικό της επιχειρησιακό σχέδιο αν τα τουρκικά στρατεύματα δεν θέσουν υπό τον έλεγχό τους, μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων, την «ζώνη ασφαλείας» που σχεδιάζει η Άγκυρα από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν συγκροτήσει ένα κοινό κέντρο επιχειρήσεων για τη σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των βορειοανατολικών συνόρων της Συρίας. Διαφωνούν όμως για το μέγεθος που θα έχει αυτή η ζώνη αλλά και για τη δομή που θα έχει η διοίκηση των δυνάμεων που θα επιχειρούν εκεί.

Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος αρνήθηκε ότι η χώρα του έχει σκοπό να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ναι το ΝΑΤΟ έχει αποτύχει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά εξακολουθεί να είναι ακόμη ο ,μεγαλύτερος σύμμαχός μας. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε ούτε το ΝΑΤΟ ούτε τους συμμάχους μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.