Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας όσοι τολμήσουν να κάνουν γεωτρήσεις στην Κύπρο»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας όσοι τολμήσουν να κάνουν γεωτρήσεις στην Κύπρο»

Μετά τον Χουλουσί Ακάρ και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι όσοι τολμήσουν να κάνουν γεωτρήσεις στην Κύπρο θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν προχώρησε στις νέες απειλές του κατά του Ελληνισμού σε γραπτό μήνυμά του κατά την έναρξη συνεδρίου στην Άγκυρα με τίτλο «Ο Τελευταίος λόγος στην Κύπρο».

Ο Τούρκος πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα στην Κυπριακή Δημοκρατία είπε ότι «όσοι νομίζουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους, όπως και σήμερα έτσι και στο μέλλον θα έρθουν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τ/Κ.

Όπως υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα ως Τουρκία, έτσι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να προστατεύουμε και τα δικαιώματα των Τ/Κ στο νησί και την ανατ. Μεσόγειο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στα πλοία που διαθέτει η Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο και ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες για φυσικό αέριο υπό την προστασία του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας.

«Η Αμμόχωστος θα ανοίξει για κατοίκηση»

«Η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου θα ανοίξει για κατοίκηση με επιστροφή των περιουσιών με δίκαιο τρόπο βάσει ιστορικών στοιχείων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ανεβάζοντας κι άλλο την ένταση, λίγες ώρες μετά τη δήλωση-απειλή του Τούρκου υπουργού Άμυνας για νέα εισβολή στην Κύπρο. Με φόντο την τουρκική προκλητικότητα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενόψει και του ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Για το θέμα της Αμμοχώστου, υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει: «Κάνουμε προετοιμασίες. Ναι θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο. Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις ούτε μπορεί να μας εμποδίσει. Εμείς θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων».

«Έχουμε μια σαφή στάση όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τ/Κ αδελφών μας», δήλωσε νωρίτερα ο Χουλουσί Ακάρ, που επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται απειλή, όταν δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο και θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους.

«Η προσέγγισή μας είναι σαφής. Αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνει βασίζεται στη λογική. Είμαστε υπέρ μίας μόνιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα στο νησί».

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε ξανά στο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.