Νέες απειλές για Κύπρο από Χ.Ακάρ: «Θα κάνουμε ξανά ότι κάναμε το 1974»!

Νέες απειλές για Κύπρο από Χ.Ακάρ: «Θα κάνουμε ξανά ότι κάναμε το 1974»!

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας, όπως τότε (to 1974)», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Για μία ακόμη φορά εξέφρασε την επιθυμία της γειτονικής χώρας σχετικά με μία σταθερή και μόνιμη λύση για το Κυπριακό, ωστόσο δεν παρέλειψε να εξαπολύσει απειλές, παρά το ότι ο ίδιος θέλησε να τονίσει πως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, ωστόσο έκανε λόγο για «Plan B» και «Plan C» σε σχέση με «ό,τι κάναμε το 1974».

«Πιστεύουμε ότι η ειρήνη, η ισορροπία και η σταθερότητα θα εξασφαλιστούν στην περιοχή. Έχουμε (ως Τουρκία) μία συγκεκριμένη στάση γύρω από τη δίκαιη κατανομή των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Από την άλλη, όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των αδελφών μας Κυπρίων το 1974, δεσμευόμαστε ακόμα ως εγγυήτρια χώρα», είπε αρχικά ο Ακάρ.

Και πρόσθεσε: «Πάντα στο πλαίσιο της διεθνούς νομοθεσίας, της καλής γειτονίας, της φιλίας και της στρατηγικής συνεργασίας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κυπρίων αδελφών μας. Σε διαφορετική περίπτωση, έχουμε πάντα εναλλακτικό σχέδιο Β και Γ. Χωρίς αυτό να αποτελεί απειλή σε καμία περίπτωση…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απλά έτσι εκτιμούμε την κατάσταση με βάση τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας και σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.