ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Τούρκοι ιδρύουν πανεπιστήμια στη Βόρεια Συρία – Ήρθαν για να μείνουν

Οι Τούρκοι ιδρύουν πανεπιστήμια στη Βόρεια Συρία – Ήρθαν για να μείνουν

Όπου πατάει Τούρκος στρατιώτης το πόδι του δεν φεύγει. Η Τουρκία ήρθε για να μείνει στη Βόρεια Συρία κι αυτό φαίνεται από τις κινήσεις εσωτερικής οργάνωσης που κάνει στις κατακτημένες περιοχές.

Το πανεπιστήμιο του Γκαζίαντεπ της Τουρκίας θα ανοίξει τρεις σχολές σε μικρές πόλεις στη βόρεια Συρία, αναφέρεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ένα γεγονός που μαρτυρά την αυξανόμενη τουρκική παρουσία στην περιοχή.

Σχολή “ισλαμικών επιστημών” θα ανοίξει στην πόλη Αζάζ, σχολή παιδαγωγικών επιστημών στην Αφρίν και μία ακόμη οικονομικών και διοίκησης στην αλ Μπαμπ.

Και οι τρεις πόλεις βρίσκονται στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη ποταμού και βόρεια του Χαλεπιού, σε περιοχές στις οποίες η Τουρκία έχει στείλει δυνάμεις δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια σε μια προσπάθεια να εκδιώξει την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και το Ισλαμικό Κράτος.

Η Άγκυρα έχει ήδη ανεγείρει νοσοκομεία, έχει ανοικοδομήσει σχολεία και έχει εκπαιδεύσει προσωπικό στη βορειοδυτική Συρία, ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια βιομηχανική ζώνη στην περιοχή η οποία θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε 7.000 ανθρώπους.

Το πανεπιστήμιο του Γκαζίαντεπ, το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, έχει ανοίξει στο παρελθόν μια επαγγελματική σχολή στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς.

Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει ότι θα αναλάβει στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία, μια περιοχή που ελέγχεται από τη YPG, αν οι ΗΠΑ δεν προχωρήσει στη δημιουργία της σχεδιαζόμενης «ζώνης ασφαλείας» εκεί.

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν συμφωνήσει να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία, ανατολικά του Ευφράτη, σε περιοχή όπου ήδη βρίσκονται αμερικανικά στρατεύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει ότι θα αναλάβει δράση μόνος του, με δεδομένη την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ. Η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να εγκαταστήσει 2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες σε αυτή την περιοχή, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε λεπτομέρειες από τα σχέδια της Άγκυρας για την ανέγερση κατοικιών αξίας 27 δισεκ. δολαρίων όπου θα μπορέσουν να στεγαστούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.