Αυτή είναι η περιοχή στη Συρία που θέλει να καταλάβει η Τουρκία: Εκτείνεται σε μήκος 400 χλμ.!

Αυτή είναι η περιοχή στη Συρία που θέλει να καταλάβει η Τουρκία: Εκτείνεται σε μήκος 400 χλμ.!

Η «ζώνη ασφαλείας», όπως την ονομάζει που θέλει να δημιουργήσει στη Συρία η Τουρκία θα έχει βάθος από 30 έως 40 χιλιόμετρα, ενώ το μήκος της θα είναι από 300 μέχρι και 480 χιλιόμετρα!

Αυτό προκύπτει από σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu όπου φαίνεται η «ζώνη ασφάλειας» που θέλει να δημιουργήσει για να μεταφέρει όπως λέει έως και 3 εκατ. Σύρους πρόσφυγες.

Φυσικά ο λόγος πισω από τη ζώνη αυτή είναι η εκδίωξη των κούρδων από την περιοχή και η ακύρωση των σχεδίων τους για τη δημιουργία κουρδικού κράτους στο νότια σύνορα της Τουρκίας.

Κάτι που ευνοεί μεν και τον Σύρο πρόεδρο Άσσαντ ο οποίος δεν θα δει τη χώρα του να ακρωτηριάζεται, από την άλλη όμως στερεί στους Κούρδους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος.

Τώρα πότε θα αποχωρήσουν οι τουρκικές δυνάμεις από όλη αυτή την περιοχή; Μάλλον ποτέ…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.