Πρώην Τούρκος πεζοναύτης: «Κάναμε στους Κούρδους ότι και ο ISIS – Τους κόβαμε τα άκρα – Τους πετούσαμε από ελικόπτερα»

Πρώην Τούρκος πεζοναύτης: «Κάναμε στους Κούρδους ότι και ο ISIS – Τους κόβαμε τα άκρα – Τους πετούσαμε από ελικόπτερα»

Σοκάρει η μαρτυρία Τούρκου πρώην μέλους των ειδικών δυνάμεων ο οποίος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα εγκλήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των Κούρδων.

Αποτροπιασμό προκαλεί η μαρτυρία – ντοκουμέντο Τούρκου πρώην στρατιωτικού στην οποία αποτυπώνεται η φρικαλεότητα και συνάμα η βαναυσότητα σε βάρος των Κούρδων, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στη βόρεια Συρία και η διεθνής κοινότητα δεν έχει ακόμη προβεί σε έμπρακτη παροχή στήριξης των κουρδικών δυνάμεων.

«Κόβαμε τη μύτη και τα αυτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους και βγάζαμε φωτογραφίες», τονίζει ο Ιμπραήμ Γιαλιλαλί που υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις και σήμερα ζει στην Ελλάδα καθώς έχει λάβει πολιτικό άσυλο.

Τα λόγια του συγκλονίζουν στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha: «Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου. Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του PKK. Στη δεκαετία του ’90 κάναμε ακριβώς το ίδιο που κάνει ο ISIS».

«Ένα τραυματία αντάρτη ο οποίος μιλούσε τον βάλαμε σε ελικόπτερο. Το είδα με τα μάτια μου. Τον έριξαν στο κενό από το ελικόπτερο. Εισβάλαμε κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολήσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι», αποκαλύπτει.

Στις μάχες κατά των Κούρδων αιχμαλωτίστηκε και έμεινε κρατούμενος των ανταρτών του ΡΚΚ για δυο χρόνια. Όπως λέει τότε συνειδητοποίησε τα εγκλήματα που είχε πράξει ως Τούρκος στρατιώτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο στόχος τους δεν ήταν το ΡΚΚ, ο στόχος τους ήταν οι Κούρδοι, να εξοντώσουν το κουρδικό λαό. Στόχος είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.