Ο Ντ.Τραμπ στέλνει Μ.Πενς και Μ.Πομπέο στην Άγκυρα – Δεσμεύτηκε να μην μπει στο Κομπάνι ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Ντ.Τραμπ στέλνει Μ.Πενς και Μ.Πομπέο στην Άγκυρα – Δεσμεύτηκε να μην μπει στο Κομπάνι ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Συνεχείς είναι οι ζυμώσεις για το θέμα της Συρίας μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας με τα τηλεφωνήματα, τις απειλές και τις δηλώσεις να «δίνουν και να παίρνουν».

Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει σήμερα -νωρίτερα του προγραμματισμένου – αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς, τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν για να μεταφέρουν το μήνυμα της Ουάσιγκτον στον Ερντογάν ότι πρέπει να σταματήσει αμέσως την επίθεση κατά των Κούρδων μαχητών και αμάχων στη Συρία -μολονότι ο ίδιος ο Τραμπ είχε ανάψει το πράσινο φως για την επίθεση αυτό αποσύροντας τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή.

Ο Πενς θα θυμίσει στον Ερντογάν ότι ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να διατηρήσει σε ισχύ τις κυρώσεις που ανακοίνωσε τη Δευτέρα εις βάρος της Τουρκίας και τις δηλώσεις του Αμερικανού

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε επίσης την Δευτέρα πως ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε μια «σταθερή δέσμευση» ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα επιτεθούν στο Κομπάνι.

Ο Πενς είπε επίσης πως ο Τραμπ πίεσε πολύ τον Ερντογάν «σε τηλεφωνική κλήση νωρίτερα μέσα στην ημέρα για να προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός». «Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας να σταματήσει την εισβολή, να προβεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις κουρδικές δυνάμεις στην Συρία» τόνισε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί επίσης να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία εν μέσω πίεσης του Κογκρέσου για δράση, προκειμένου να βοηθηθούν οι Κούρδοι από τις ΗΠΑ.

Την υπόσχεση πως θα μείνει μακριά από το κουρδικό έδαφος στο Κομπάνι έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους κλήσης, αποκάλυψε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

«Ήμουν παρών κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης μεταξύ του προέδρου Ερντογάν και του προέδρου Τραμπ, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε δέσμευση από τον Τούρκο πρόεδρο πως θα παραμείνει μακριά από την περιοχή του Κορμπάνι για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στη Συρία» έγραψε στο Twitter ο γερουσιαστής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια επίθεση στην βόρεια Συρία αφότου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως τα στρατεύματα των ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον στην «άμεση περιοχή». Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου προκάλεσε επικρίσεις και από τις δύο πλευρές, μεταξύ άλλων και από τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, που δήλωσε πως η κίνηση αυτή θέτει σε κίνδυνο το έθνος και την προεδρία του Τραμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.