ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απειλές Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αν η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις θα τους στείλω 3,5 εκατομμύρια αλλοδαπούς» (βίντεο)

Απειλές Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αν η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις θα τους στείλω 3,5 εκατομμύρια αλλοδαπούς» (βίντεο)

Στριμωγμένη φαίνεται πως είναι η ΕΕ, αλλά κυρίως η Ελλάδα με το μεταναστευτικό καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν τους χρησιμοποιεί για να μένει στο απυρόβλητο.

Κάνοντας το προσφυγικό ξανά «όπλο», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε και πάλι στην Ευρώπη, απείλησε να την «πνίξει» στους πρόσφυγες και διεμήνυσε ότι αν η Ε.Ε. του επιβάλει κυρώσεις, η απάντησή του θα είναι ακριβώς αυτή.

Στη Σύνοδο Κορυφής που γίνεται στις Βρυξέλλες αύριο και μεθαύριο (17 και 18 Οκτωβρίου), οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εξετάσουν την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, τόσο σε ό,τι αφορά στην εισβολή της στη βόρεια Συρία όσο και στις παράνομες δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ. Και φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο από τον Ερντογάν.

Στην πτήση επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν, όπως συνηθίζει, μίλησε σε Τούρκους δημοσιογράφους και «πέρασε» τα… μηνύματα που ήθελε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε., ο Ερντογάν φρόντισε να απειλήσει ξανά πως θα ανοίξει τα σύνορα και θα «στείλει» στην Ευρώπη τους 3,6 εκατ. Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία.

«Τους ενόχλησε όταν τους είπα ότι θα ανοίξουμε τις πύλες. Τώρα καταλαβαίνουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Έτσι όπως προχωράμε, εκεί θα οδηγηθούμε. Αν εσείς κάνετε τέτοια πράγματα εναντίον της Τουρκίας (σ.σ. εννοεί τις κυρώσεις), τότε κι εμείς έχουμε σχέδιο. Ανοίγουμε τα σύνορα κι έχουμε 3,6 εκατ, πρόσφυγες. Θα πρέπει να τους πούμε (σ.σ. στους πρόσφυγες) άιντε, η Ε.Ε. σας αγαπάει πολύ, να πάτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Τούρκος πρόεδρος, που έχει έτσι κι αλλιώς στη… μπούκα τον πρόεδρο της Γαλλίας απ’ όταν ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε την Κύπρο (η γαλλική εταιρία TOTAL κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ), αποκάλυψε και έναν διάλογο που είχαν οι δυο τους. Αφορμή ήταν η κατάσταση στη βόρεια Συρία και η δήλωση του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί πως εκεί «χύνεται αίμα, όχι νερό».

Οι δηλώσεις ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Ερντογάν και δεν το έκρυψε ποτέ. Όταν ο Εμανουέλ Μακρόν τον ρώτησε για αυτές τις δηλώσεις, ο Τούρκος πρόεδρος «απάντησε» με… ειρωνεία.

«Ο Μακρόν μου είπε «πως βλέπετε τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (σ.σ. έτσι το είπε ο Ερντογάν, δεν είναι σαφές αν ο Μακρόν… αναγνώρισε τα κατεχόμενα) για τις επιχειρήσεις;». Κι εγώ του απάντησα: εσείς από πότε αναγνωρίζετε την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=ed7y9tdqQQk

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.