ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χ.Ακάρ: «Θα στείλουμε εκατομμύρια εκτοπισμένους στην ασφαλή ζώνη – Οι σύμμαχοί μας βοήθησαν το YPG»

Χ.Ακάρ: «Θα στείλουμε εκατομμύρια εκτοπισμένους στην ασφαλή ζώνη – Οι σύμμαχοί μας βοήθησαν το YPG»

Ο υπουργός Άμυνας, της Τουρκίας έκανε δηλώσεις σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με την επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία όπου κατηγόρησε το YPG μέχρι και για τη… μετανάστευση των Κούρδων.

Μιλώντας στο TRT World Forum, που ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη, ο Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε: «Εφόσον το YPG/PKK είναι ενεργό στη Συρία, ούτε η χώρα, ούτε η περιοχή, μπορούν να επιτύχουν μόνιμη ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα».

«Το YPG/PKK δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκπροσωπεί τους Κούρδους και Σύρους αδελφούς και τους φίλους μας, όπως και το Daesh (αραβικό ακρονύμιο του Ισλαμικού Κράτους) δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκπροσωπεί μουσουλμάνους», τόνισε ο Ακάρ.

Η Τουρκία, στις 9 Οκτωβρίου, ξεκίνησε την εισβολή στη Συρία, μέσω της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης”, για την εξάλειψη όσων αποκαλεί “τρομοκράτες” στη βόρεια Συρία, προκειμένου να εξασφαλίσει τα σύνορα της Τουρκίας, και να μετεγκαταστήσει εκεί Σύρους, κυρίως, πρόσφυγες, που βρίσκονται στα τουρκικά εδάφη.

Στις 17 Οκτωβρίου, η Τουρκία συμφώνησε να διακόψει την επίθεση για 120 ώρες, ώστε να καταστεί δυνατή η απόσυρση των “τρομοκρατών του YPG/PKK” [η Τουρκία ταυτίζει το ΡΚΚ, το οποίο θεωρεί τρομοκράτες, με τους Κούρδους αντάρτες του ΥΡG, το οποίο είναι παρακλάδι των Συριακών Αμυντικών Δυνάμεων (SDF)] από την προγραμματισμένη ζώνη ασφαλείας.

«Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τα σύνορά μας, να αποτρέψουμε έναν τρομοκρατικό διάδρομο στη βόρεια Συρία, να θέσουμε τέρμα στην παρουσία των YPG/PKK, Daesh και όλων των άλλων τρομοκρατών στο βόρειο τμήμα της Συρίας και να δημιουργήσουμε μια ασφαλή ζώνη, ώστε να επιτρέψουμε σε εκατομμύρια εκτοπισμένους Σύριους, συμπεριλαμβανομένων Αράβων, Κούρδων, Χριστιανών, Γεζίντι και Χαλδαίων, να επιστρέψουν οικειοθελώς και ειρηνικά στις εκτάσεις και τα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Ο Ακάρ εξαπέλυσε πυρά τους συμμάχους της Τουρκίας για την υποστήριξη προς τους Κούρδους, κατά τη διάρκεια της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία, την οποία αποκάλεσε “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” της Τουρκίας.

«Εν τω μεταξύ, δυστυχώς και με θλίψη, το YPG/PKK έλαβε ουσιαστική υλική υποστήριξη από τους συμμάχους μας. Κάθε όπλο που παραδόθηκε στο YPG/PKK κατέληξε στα χέρια του ΡΚΚ, που είναι έτοιμο να στραφεί στην Τουρκία -μέλος του NATO», είπε.

«Με όλη την υποστήριξη που απέκτησαν από τους συμμάχους μας, αυξήθηκαν οι φρικαλεότητες κατά του τοπικού πληθυσμού της περιοχής, περιλαμβανομένης της αναγκαστικής μετανάστευσης, της δήμευσης εδαφών και της στρατολόγησης ανθρώπων, ακόμη και παιδιών, ενάντια στη θέλησή τους», σχολίασε ο Ακάρ και συνέχισε: «Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν σε αλλαγή στη σύνθεση του πληθυσμού της περιοχής και σε μαζική μετανάστευση προς την Τουρκία. Από τα 4 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία, περίπου μισό εκατομμύριο είναι Κούρδοι που εγκατέλειψαν τα εδάφη με αφορμή τις αγριότητες του YPG/PKK», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για τη βόρεια Συρία, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Η εφαρμογή της συμφωνίας είναι κρίσιμη και παρακολουθούμε στενά για να διασφαλίσουμε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Αν η απομάκρυνση ολοκληρωθεί στην ώρα της, θα σταματήσει η επιχείρηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.