Συνδιαχείριση κοιτασμάτων ζητά ο Μουσταφά Ακιντζί

Συνδιαχείριση κοιτασμάτων ζητά ο Μουσταφά Ακιντζί

Κοινή αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου ζητά σε τηλεοπτική συνέντευξη o Μουσταφά Ακιντζί.

Σε εφ΄ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη στο τουρκικό Πρόγραμμα της DW ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί επανέρχεται στην πρότασή του για δημιουργία κοινής επιτροπής διαχείρισης υδρογονανθράκων μεταξύ Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων και θεωρεί ότι θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Προς το παρόν οι Ελληνοκύπριοι αντιμετωπίζουν τα τουρκοκυπριακά εδάφη σαν να εμπίπτουν στα δικά τους κυριαρχικά δικαιώματα. Είναι λάθος ότι η πρότασή μας για από κοινού αξιοποίηση των κοιτασμάτων μεταξύ Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων δεν αντιμετωπίζεται ως αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η πρότασή μας αντιμετωπίζεται διεθνώς όλο και πιο θετικά. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν την αποδέχονται, δεν μπορεί να αγνοηθεί. Όλο και συχνότερα λέγεται ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.