Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ελληνικά “παιχνίδια” στο Κυπριακό -Θα ”προστατέψουμε” τους Τ/Κ όπως και στο παρελθόν»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ελληνικά “παιχνίδια” στο Κυπριακό -Θα ”προστατέψουμε” τους Τ/Κ όπως και στο παρελθόν»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική του έκανε λόγο για «ελληνοκυπριακά παιχνίδια» στο Κυπριακό, ενώ αναφέρθηκε και στους υδρογονάθρακες της Αν.Μεσογείου.

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα, με αφορμή την 36η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και δεν απέφυγε να κατηγορήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη εύρεση λύσης. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να εκμεταλλευτούν άλλοι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ιδιαίτερα στο θέμα των πόρων υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το μήνυμα του Τούρκου προέδρου

«Δυστυχώς, οι προσπάθειες να φτάσουμε σε μια σταθερή, βιώσιμη και διαρκή πολιτική λύση στο νησί, έμειναν χωρίς απάντηση από το ”νότιο τμήμα της Κύπρου”.

https://twitter.com/anadoluagency/status/1195018522679816192

Κανείς και πολύ περισσότερο η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει το δικαίωμα να «φυλακίσει» το Τουρκοκυπριακό μέσα στα ελληνικά παιχνίδια. Εντός του πλαισίου των ιστορικών και δεσμευτικών μας υποχρεώσεων, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου να ανεμίζει με υπερηφάνεια στις θάλασσες, στους ουρανούς και στη στεριά.

Σαν η μητέρα και εγγυήτρια χώρα, η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εθνική της υπόθεση, την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους.Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ιδιαίτερα στο θέμα των πόρων υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας με τον ίδιο τρόπο που έχουμε εξαλείψει στο παρελθόν τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων».

https://twitter.com/anadoluagency/status/1195022023627554816

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, εμπλέκοντας μάλιστα και την Ελλάδα στη διαμάχη του με τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είπα στον κ. Τραμπ ότι ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε τους Patriot (…). Έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ. Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την Αμερικής (…). Αλλά επίσης, μας ενδιαφέρουν και οι S-400 σε ό,τι αφορά το αμυντικό μας σύστημα. Εάν μάς δώσετε τις κατάλληλες συνθήκες, μπορούμε να πάρουμε Patriot (…). Δεν έχετε πει τίποτα για την Ελλάδα μέχρι στιγμής. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οι S-300 στην Ελλάδα» τόνισε, συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.