Μ.Τσαβούσογλου: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ”ΤΔΒΚ”»

Μ.Τσαβούσογλου: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ”ΤΔΒΚ”»

Η Τουρκία θα συνεχίσει θα υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα την «ΤΔΒΚ» (όπως αποκαλεί η Τουρκία το ψευδοκράτος) στη διεθνή σκηνή, αναφέρει σε σημερινό του μήνυμα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε μια ανάρτηση στο Twitter με αφορμή την ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, στην οποία αναφέρει ότι η Τουρκία συμμερίζεται τον ενθουσιασμό για την ημέρα της «τουρκοκυπριακής δημοκρατίας», όπως ονομάζει το ψευδοκράτος. Η Τουρκία, συμπληρώνει, θα συνεχίζει να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα την «ΤΔΒΚ» στη διεθνή σκηνή

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1195218228357816321

Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από την 15η Νοεμβρίου 1983, ημέρα που ο Ραούφ Ντενκτάς, ανακήρυξε το ψευδοκράτος στη κατεχόμενη Κύπρο, ονομάζοντας το «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», (ΤΔΒΚ).

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος, πλην της Τουρκίας που το δημιούργησε. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το έχει χαρακτηρίσει στις αποφάσεις του, ως υποτελή στη Τουρκία διοίκηση. Η διεθνής κοινότητα, με σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτήρισε την ανακήρυξη της «ΤΔΒΚ» νομικά άκυρη και κάλεσε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμά της.

Συγκεκριμένα, με τα ψηφίσματα 541 και 550, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «καταδικάζει την απόπειρα απόσχισης τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρεί την ενέργεια αυτή νομικά άκυρη και ζητά την ανάκλησή της. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν και να σέβονται την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα κατεχόμενα πραγματοποιείται σήμερα στρατιωτική παρέλαση ενώ στις ελεύθερες περιοχές εκδηλώσεις καταδίκης της αποσχιστικής ενέργειας. Κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης και καλούν σε συστράτευση για δικαίωση του αγώνα για επανένωση της Κύπρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.