Χ.Ακάρ από τα Κατεχόμενα: «Θα απαντήσουμε όπως και πριν 45 χρόνια στα ”βάσανα” των Τ/Κ αδελφών μας»

Χ.Ακάρ από τα Κατεχόμενα: «Θα απαντήσουμε όπως και πριν 45 χρόνια στα ”βάσανα” των Τ/Κ αδελφών μας»

Παρών στην 36η επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο ήταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με άλλους αξιωματούχους των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων και, κατά την ομιλία του, δεν παρέλειψε… να απειλήσει, πως η χώρα του, αν χρειαστεί, «δεν θα σιωπήσει για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκύπρων, όπως έκανε πριν 45 χρόνια».

«Η Τουρκία υποστηρίζει πως στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, η αρμοδιότητα των θαλάσσιων περιοχών, η ισότητα των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και η ισότιμη διανομή του φυσικού πλούτου θα πρέπει να καθοριστούν με τη συμφωνία όλων των παράκτιων κρατών. Από την αρχή υποστηρίζουμε αυτό» ανέφερε σε μέρος της ομιλίας του ο Ακάρ.

Ακολούθως, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απέκλεισε το ενδεχόμενο της άρσης των εγγυήσεων στα πλαίσια της επίλυσης του Κυπριακού. «Η Κύπρος αποτελεί ένα εθνικό θέμα για εμάς. Στα πλαίσια αυτά η Τουρκία μαζί με την Ελλάδα και την Αγγλία είναι εγγυήτρια χώρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια δύναμη και είμαστε αποφασισμένοι όπως και χθες έτσι και σήμερα να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας στα πλαίσια αυτά και στο όνομα της ειρήνης. Ελπίζουμε πως η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουν να ενεργούν, σεβόμενες το διεθνές δίκαιο, στα πλαίσια των σχέσεων καλής γειτονιάς. Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, η Τουρκία σέβεται τους νόμους καλής γειτονιάς και το διεθνές δίκαιο» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όπως δεν σιωπήσαμε πριν 45 χρόνια και απαντήσαμε και κάναμε αυτό που πρέπει στα βάσανα που πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας και σήμερα με τα ίδια συναισθήματα και σκέψεις είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα των αδελφών μας» συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.