Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξεκινάμε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ που ανακηρύξαμε με τη Λιβύη»- Πλησιάζει η ώρα της αναμέτρησης – Τώρα ή ποτέ

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξεκινάμε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ που ανακηρύξαμε με τη Λιβύη»- Πλησιάζει η ώρα της αναμέτρησης – Τώρα ή ποτέ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα από τα σύνορα με την Ελλάδα, στα εγκαίνια του TAP μίλησε για τη συμφωνία με την Τρίπολη και αφού αποκάλυψε πως η συμφωνία θα εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο και θα εφαρμοστεί, συνέχισε προαναγγέλλοντας γεωτρήσεις στην ΑΟΖ που ανακήρυξε με τη Λιβύη.

«Κάποιοι αντί για δίκαια διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει κάπου με την λογική το έκανα και τελείωσε. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα», δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «Δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα τραβήξουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή αυτοί φωνάζουν.

Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας και θα την εφαρμόσουμε. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσει το θέμα και στις άλλες του διαστάσεις (σ.σ.: γεωτρήσεις). Από τις γεωτρήσεις μας δεν θα έρθει σύγκρουση ή αίμα αλλά ειρήνη και ευημερία».

«Καλώ όλες τις πλευρές στην ανατολική Μεσόγειο. Αν μετατρέψουμε την ενέργεια σε εργαλείο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης. Εξαιτίας της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, η ενέργεια έχει σοβαρή παγκόσμια σημασία. Ο ενεργειακός χάρτης του κόσμου άλλαξε. Νέοι παράγοντες είναι εδώ σήμερα», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την Ελλάδα, αφού η Τουρκία σκοπεύει να στείλει τα γεωτρύπανα ανοικτά της Κρήτης προσπαθώντας να «γκριζάρει» το μεγαλύτερο νησί της πατρίδος μας, με πληθυσμό 630.000 ανθρώπων.

Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει η πολιτική ηγεσία, αν θα δεχθεί την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της επί του μεγαλύτερου νησιού της ή θα κάνει επιτέλους κάτι…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον απόηχο της συμφωνίας και αυτών των δηλώσεων, ο Νίκος Δένδιας σπεύδει στην Αίγυπτο όπου θα συναντηθεί στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry για να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι στην αν.Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.