Πρώην διεθνής Τούρκος ποδοσφαιριστής: «Μου πήρε τα πάντα ο Ερντογάν – Είμαι οδηγός ταξί στις ΗΠΑ»

Πρώην διεθνής Τούρκος ποδοσφαιριστής: «Μου πήρε τα πάντα ο Ερντογάν – Είμαι οδηγός ταξί στις ΗΠΑ»

Το καθεστώς του Ερντογάν δεν έχει στοχοποιήσει ως Γκιουλενιστές μόνο απλούς ανθρώπους αλλά και διάσημους Τούρκους τους οποίους εξόρισε και δήμευσε τις περιουσίες τους αφήνοντάς τους στην κυριολεξία «στη ψάθα».

Στην Ουάσινγκτον ζει πλέον ο θρύλος της Γαλατασαράι και της εθνικής Τουρκίας, Χακάν Σουκούρ, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός ταξί και πουλάει βιβλία, έχοντας αλλάξει όλη του την ζωή μετά από τη εξορία που τον οδήγησε η αντίθεσή του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχω αρχίσει να δουλεύω. Δεν έχω τίποτα σε κανένα σημείο του κόσμου. Ο Ερντογάν μου πήρε τα πάντα: την ελευθερία μου, την φωνή μου, την δουλειά μου. Το κόμμα του εκμεταλλεύτηκε τη δημοφιλία μου. Η οικογένειά μου υπέφερε και υποφέρει. Κατέστρεψαν το μαγαζί της γυναίκας μου, τα παιδιά μου είναι θύματα επίθεσης στον δρόμο, δέχθηκα απειλές θανάτου. Ο πατέρας μου μπήκε στη φυλακή» ανέφερε ο Σουκούρ στη «Welt am Sonntag», ο οποίος μίλησε και για τις κατηγορίες ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016:

«Ποιος ήταν ο ρόλος μου σε αυτό; Μέχρι σήμερα κανείς δεν μου έχει εξηγήσει τι έκανα. Οι δικές μου ενέργειες ήταν νόμιμες και δημόσιες, για το καλό της χώρας μου. Αλλά λέγομαι Χακάν Σουκούρ. Μπορούν να μου πουν για ποιο έγκλημα με κατηγορούν; Όχι. Απλά με αποκαλούν προδότη και τρομοκράτη. Είμαι εχθρός της κυβέρνησης, όχι του τουρκικού λαού. Αγαπώ τη σημαία μας και την πατρίδα μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σουκούρ, είχε και ένα μήνυμα για τον Ερντογάν: «Να επιστρέψει στη δημοκρατία, στην δικαιοσύνη, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να γίνει ο πρόεδρος τον οποίο χρειάζεται η Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.