ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Το τουρκικό ναυτικό εκτέλεσε βολή της νέας εγχώριας ανάπτυξης τορπίλης AKYA

Το τουρκικό ναυτικό εκτέλεσε βολή της νέας εγχώριας ανάπτυξης τορπίλης AKYA

Στη διάρκεια της ετήσιας συνόδου αξιολόγησης και στα πλαίσια της ενίσχυσης και αυτονόμησης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγιπ Ερντογάν και η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) ανακοίνωσαν, ότι το Τουρκικό Ναυτικό πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική βολή της τορπίλης AKYA εγχώριας ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2010 και στόχο είχε να τεθεί σε υπηρεσία το 2018 κάτι που μεταχρονολογήθηκε για σειρά πολλών λόγων αν και σε εξαίρεση με εμάς δεν σήμαινε ότι το ναυτικό τους θα ξέμενε από νέας τεχνολογίας τορπίλες καθώς έγινε η προμήθεια DM-2A4 και οι Mk.48 ADCAP Mod.6AT, ως ενδιάμεση λύση μέχρι την έλευση των AKYA .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόγραμμα AKYA αφορά στην ανάπτυξη μια τορπίλες βαρέως τύπου, των 533 χιλιοστών. Σύμφωνα με τα ισχύοντα το μήκος της θα είναι 7 μέτρα, το βάρος της 1,2 τόνοι, θα επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων (74 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ το μέγιστο βεληνεκές, με τη μέγιστη ταχύτητα, θα είναι 15 χιλιόμετρα με βάρος κεφαλής τα 350κιλά. Η καθοδήγησης της θα είναι ενσύρματη, με οπτική ίνα, ενώ θα ενσωματώνει ενεργό και παθητικό σονάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.