ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε ετοιμότητα 4 φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού στην Λιβύη για το… «αν δεν πάει κάτι καλά»

Σε ετοιμότητα 4 φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού στην Λιβύη για το… «αν δεν πάει κάτι καλά»

ΜΜΕ της γειτονικής χώρας πέρασαν στο επόμενο βήμα και έκαναν μία αποκάλυψη σχετικά με τον στόλο ουσιαστικά σκαφών που έχει συγκεντρώσει στην περιοχή της Λιβύης η Τουρκία.

Όπως αναφέρουν, αυτές τις ημέρες στην Α. Μεσόγειο και σχετικά κοντά στην Λιβύη, βρίσκονται τέσσερις τουρκικές φρεγάτες στα πλαίσια ασκήσεων του ΝΑΤΟ, οι οποίες όμως παραμένουν εντολές, καθώς αποκαλύπτεται, πως υπάρχει σχέδιο δράσης στην περιοχή στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά(σ.σ. στις εξελισσόμενες συνομιλίες και στο πεδίο της μάχης για την Λιβύη).

Με λίγα λόγια, εάν δεν τους εμποδίσει κάποιος, οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να “ρίξουν” και το ναυτικό τους στον πόλεμο της Λιβύης.

Την ίδια στιγμή το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle (R91) και τα αεροσκάφη του (18 Rafale M, δύο αεροσκάφη E-2C Hawkeye, ένα ελικόπτερο NHF NFH και δύο ελικόπτερα Dauphin),καθώς και:

– η φρεγάτα πολλών αποστολών Auvergne (D654)

– η φρεγάτα αεροπορικής άμυνας (FDA) Chevalier Paul (D621)

– το σκάφος ελέγχου και ανεφοδιασμού Var (A608)

– η φρεγάτα του Ελληνικού Ναυτικού HS Spetsai (F-453)

και το πυρηνικό επιθετικό υποβρύχιο κατηγορίας Rubis, βρίσκονται στην περιοχή, ενώ τις επόμενες ώρες θα διεξαχθεί άσκηση στο Ιόνιο, αλλά και στην Α. Μεσόγειο, .

Ο Γάλλος πρόεδρος αυτό που είπε το έκανε, δίνοντας εντολή για την δημιουργία ναυτικής δύναμης (Task Force 473), (με επικεφαλής τον αντιναύαρχο Marc Aussedat), η οποία θα κατευθυνθεί προς την Ανατολική Μεσόγειο σε θαλάσσια οικόπεδα του γαλλικού κολοσσού TOTAL.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τουρκικές αρχές έτσι εκτός των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται για να στηρίξουν τον Σάρατζ πλέον τον καλύπτουν και από θαλάσσης επιτείνοντας έτσι την πίεση για το τουρκο-λιβυκο μνημόνιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.