ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Kλιμάκωση στην Συρία: Η Άγκυρα βομβάρδισε συριακά στρατεύματα – Πάνω από 35 νεκροί – «Μόσχα μείνε μακριά»

Kλιμάκωση στην Συρία: Η Άγκυρα βομβάρδισε συριακά στρατεύματα – Πάνω από 35 νεκροί – «Μόσχα μείνε μακριά»

Η Άγκυρα προχώρησε άμεσα σε αντίποινα κατά των δυνάμεων του Άσαντ και βομβάρδισε θέσεις του συριακού Στρατού σκοτώνοντας τριάντα με τριανταπέντε Σύρους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «από 30 έως 35» Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την τούρκική απάντηση.

Η Τουρκία κάλεσε τη Μόσχα να μην «εμποδίσει» την απάντηση της Άγκυρας.

Η Τουρκία θα θεωρεί «στόχους» τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις γύρω από τουρκικές θέσεις παρατήρησης στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν

Η τουρκική επίθεση εξαπολύθηκε σε αντίποινα για βολές του συριακού πυροβολικού στην Ιντλίμπ νωρίτερα σήμερα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί και να τραυματιστούν άλλοι εννέα, εκ των οποίων ένας σοβαρά.

Στις επιθέσεις κατά των τουρκικών θέσεων σύμφωνα με αναφορές από συριακές πηγές συμμετείχε και η ρωσική Αεροπορία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα συνεχίσει τα αντίποινα για επιθέσεις εναντίον των τουκικών δυνάμεων στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

«Απαντήσαμε αναλόγως σ’ αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων «σοβαρά», από σφοδρά πυρά πυροβολικού συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά) σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Κατά την Άγκυρα, οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν «αμέσως» τα πυρά που δέχθηκαν και «κατέστρεψαν πολλούς στόχους» στην Ιντλίμπ.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στηλίτευσε το ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό τα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του μολονότι «είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις τουρκικές θέσεις».

Προφανώς η Άγκυρα θεωρεί αυτονόητο δικαίωμα να εισβάλει όποτε θέλει σε μια ανεξάρτητη χώρα κατόπιν «ενημέρωσης» και να μην υπάρχει καμία αντίδραση. Έντεχνα όμως απέφυγε να κατονομάσει εμπλοκή της Μόσχας στο περιστατικό καθώς θέλει να αποφύγει την οποιαδήποτε σύγκρουση μαζί της.

Της ζήτησε όμως τώρα να αποφύγει να εμποδίσει τα τουρκικά αντίποινα. Η κατάσταση στην Συρία είναι «περίεργη» διότι Άγκυρα και Μόσχα έχουν αντίρροπα συμφέροντα.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει 12 θέσεις παρατήρησης-βάσεις στην περιοχή, βάσει μιας συμφωνίας του 2017 με τη Ρωσία και το Ιράν. Ωστόσο,είναι πλέον περικυκλωμένες από τις συριακές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άγκυρα θέλει να παραμείνει η Ιντλίμπ ως έχει, δηλαδή υπό φιλοτουρκική ισλαμιστική κατοχή, ενώ η Μόσχα θέλει την επιστροφή της στον συριακό εθνικό «κορμό» για να λήξει οριστικά την συριακή σύγκρουση και να εδραιώσει την κυριαρχία της στην χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.