ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τουρκία: Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων από τις φονικές χιονοστιβάδες (upd)

Τουρκία: Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων από τις φονικές χιονοστιβάδες (upd)

(upd 18:52) Όσο πάει και μεγαλώνει δυστυχώς η λίστα των νεκρών από τις χιονοστιβάδες στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δεκάδες μέλη συνεργείων διάσωσης, την ώρα που επιχειρούσαν σε περιοχή της ανατολικής Τουρκίας, η οποία, μία ημέρα πριν, είχε πληγεί από μια πρώτη χιονοστιβάδα.

Αρχικό κείμενο:

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας από χιονοστιβάδα που επέπεσε στο σημείο όπου χθες είχε πέσει η πρώτη χιονοστιβάδα και όπου είχαν συρρεύσει δεκάδες διασώστες αναζητώντας επιζώντες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν δήλωσε ότι έχουν ανασυρθεί τα σώματα 14 διασωστών και εννέα πολιτών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περί τους τριάντα ανθρώπους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαρετίν Κοτσά προειδοποίησε ότι ο απολογισμός πιθανόν να επιβαρυνθεί. Ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αυτήν την στιγμή παγιδευμένοι κάτω από το χιόνι δεν είναι γνωστός.

Οι διασώστες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο αναζητώντας επιζώντες έπειτα από την χθεσινή χιονοστιβάδα που έθαψε ένα μίνιμπας. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν από την πρώτη χιονοστιβάδα.

Στην συνέχεια, δεκάδες χωροφύλακες, πυροσβέστες και διασώστες που ανήκουν στην κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, μαζί με κατοίκους των γειτονικών χωριών, έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να αναζητήσουν επιζώντες.

Οι έρευνες είχαν διακοπεί την νύκτα για λόγους ασφαλείας και επανελήφθησαν το πρωί. Η δεύτερη χιονοστιβάδα χτύπησε το μεσημέρι.

Η καταστροφή σημειώθηκε στην περιοχή του Μαχτσεσαράι, στις ανατολικές παρυφές της Τουρκίας, με δύσκολη πρόσβαση και δριμείες κλιματικές συνθήκες τον χειμώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.