ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Μ.Τσαβούσογλου επιτίθεται στον Μ.Ακιντζί: «Δεν έχω εργαστεί ξανά με τόσο ανέντιμο πολιτικό»

Ο Μ.Τσαβούσογλου επιτίθεται στον Μ.Ακιντζί: «Δεν έχω εργαστεί ξανά με τόσο ανέντιμο πολιτικό»

Στο ναδίρ βρίσκονται οι σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Νέο επεισόδιο στη σύγκρουση των δύο πλευρών, οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τορκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά του Μουσταφά Ακιντζί.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ακιντζί, με την οποία χαρακτήριζε «φριχτό» το ενδεχόμενο προσάρτησης των Τουρκοκυπρίων στην Τουρκίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Δεν έχω εργαστεί ξανά με τόσο ανέντιμο πολιτικό».

Παράλληλα, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία αποτελεί προεκλογικό κεφάλαιο σε πολλές δυτικές χώρες, προσθέτοντας ότι «ούτε εγώ, ούτε κανένας στην ‘τδβκ’, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί ως χαρτί στην προεκλογική. Τώρα ο κ. Ακιντζί άρχισε να το κάνει αυτό».Ακόμη, σημείωσε ότι αυτά που λέει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ποτέ δεν έχουν τεθεί προς συζήτηση, προσθέτοντας ότι η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων είναι καθοριστικής σημασίας.

«Εμείς μιλάμε για την ισότητα των Τουρκοκυπρίων, αυτός προτιμά να επιτίθεται στην Τουρκία», συνέχισε ο Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επέμβει στις εκλογές στην ‘τδβκ’, καλώντας ωστόσο τους Τουρκοκύπριους να σκεφτούν σοβαρά ποιον θα ψηφίσουν.

Αντιδράσεις στην Τουρκία για τις δηλώσεις Ακιντζί
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian είχε απορρίψει το σενάριο προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία σημειώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν ανεξαρτησία και ελευθερία. Ο Μουσταφά Ακιντζί επανήλθε την Κυριακή, με νέα γραπτή του δήλωση, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν υπέρ των συμφερόντων ούτε των Τουρκοκυπρίων ούτε της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι οι τουρκοκύπριοι δεν θέλουν να γίνουν ούτε μειονότητα των ελληνοκυπρίων ούτε όμως και να ζουν υπό τη διαρκή εξάρτηση από την Τουρκία.

Στη νέα γραπτή του δήλωση, μάλιστα, ο τουρκοκύπριος ηγέτης επισημαίνει επίσης πως το σλόγκαν «η Κύπρος είναι τουρκική» ανήκει στη δεκαετία του 1950 και όχι στο σήμερα, καθώς σήμερα αυτό που προέχει είναι η προσπάθεια για μία λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις εντός της Τουρκίας, με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί να κάνει λόγο για ντροπή και ατιμία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, στις «εκλογές» που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.