ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Αίγυπτος απαγόρεψε τα τουρκικά σίριαλ: «Η Άγκυρα επιδιώκει με αυτά την περιφερειακή ηγεμονία»

Η Αίγυπτος απαγόρεψε τα τουρκικά σίριαλ: «Η Άγκυρα επιδιώκει με αυτά την περιφερειακή ηγεμονία»

Στην Αίγυπτο έχουν καταλάβει πως η Άγκυρα προωθεί την δική της πολιτική μέσω των τουρκικών σίριαλ και έτσι τα απαγόρεψε. Αντίθετα στην Ελλάδα έχουν κατακτήσει την πλειοψηφία καναλιών και κοινού…

Το αιγυπτιακό θρησκευτικό συμβούλιο (Dâru’l-İftâ) εξέδωσε φετφά δηλώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρακολουθούνται τουρκικές τηλεοπτικές σειρές παρά μόνο αραβικές από ον αιγυπτιακό λαό, προκαλώντας την αντίδραση του τουρκικού τύπου που εξοργίστηκε.

Το ίδιο συμβούλιο προειδοποίησε τον λαό της Αιγύπτου, ότι η Τουρκία επιδιώκει την περιφερειακή ηγεμονία μέσω των δικών της σήριαλ, και ότι οι ίδιοι δεν πρέπει να συμβάλουν στην εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού.

Στη φετβά, η οποία γράφτηκε ως πολιτικό μανιφέστο, υποστηρίχθηκε ότι «ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και χρησιμοποιεί τηλεοπτικές σειρές προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι Αιγύπτιοι κατηγόρησαν τις τουρκικές σειρές για υποκίνηση βίας και δολοφονίες, επικρίνοντας επίσης τις τουρκικές ισλαμικές διδασκαλίες.

Παρά τις επίσημες απαγορεύσεις και τα λεγόμενα φετφά, σε πολλά αραβικά κράτη εξακολουθούν να παρακολουθούνται τουρκικές σειρές στο διαδίκτυο, κυρίως από μέλη της μουσουλμανικής αδελφότητας.

Στην Ελλάδα είχαμε σειρά τουρκικών τηλεοπτικών σειρών με προωθούσαν άφθονη ερντογανική προπαγάνδα ενώ υπάρχουν και άλλες που κατηγορούσαν ευθέως την Ελλάδα.

Για παράδειγμα η σειρά «Vatanim sensin», στην οποία οι Έλληνες είναι οι κακοί της υπόθεσης.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Σμύρνη το 1919.

Στο σήριαλ, οι Έλληνες παρουσιάζονται ως οι κακοί της ιστορίας και απόψε αποκαλύπτουν την πραγματική του ταυτότητα που δεν είναι παρά του κατασκόπου.

Η σειρά Vanatim Sensin με την επικάλυψη ιστοριών αγάπης περνάει τα μηνύματα που θέλει στους τηλεθεατές παρουσιάζοντας τους Έλληνες ως δυνάστες του τουρκικού λαού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.